Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele USR Dan Barna îl critică dur pe Florin Roman după ce acesta a fost acuzat de plagiat în lucrarea de dizertație.

El l-a avertizat pe premier că nu poate pleca în luptă cu un „soldat neinstruit, mincinos și obraznic.” „Florin Roman e un astfel de soldat. A recunoscut că n-are prea mult habar despre ce ar trebui să facă la Ministerul Digitalizării. Apoi a pretins că a scris o carte pe care nimeni nu mai reușește să o găsească. Între timp aflăm și că a plagiat ca mai toată “lumea bună” într-o lucrare de master”, a scris Barna, într-o postare pe Facebook.

Dan Barna: „De la Florin Roman nu putem aștepta mare lucru”

În continuarea mesajului său, Dan Barna i-a sugerat lui Roman să își prezinte demisia din funcția de ministru al Cercetării deoarece prezența sa este „stânjenitoare.” Mai mult, vicepreședintele USR e de părere că liberalul are nevoie de „un pic de bun simț”, nu de „îngăduință.”

„«Lucrez la PNRR. Am nevoie de puțină îngăduință», spune dl ministru. De fapt, Florin Roman are nevoie de un pic de bun simț și de eliberarea locului pe care îl ocupă abuziv în Guvernul României. Dacă e preocupat de PNRR și buna guvernare ar trebui să lase locul cuiva câte chiar se pricepe la lucrurile astea”, a mai spus Dan Barna.

De asemenea, el e de părere că premierul Ciucă trebuie să înțeleagă faptul că Florin Roman nu mai poate face parte din guvern.

 „E, până la urmă, domnule prim-ministru Ciucă, o chestiune de onoare. A dumneavoastră și a guvernului, că de la Florin Roman nu putem aștepta mare lucru”, a mai spus Barna.

Dacian Cioloș, critic la adresa lui Roman

Nici președintele USR Dacian Cioloș nu l-a iertat pe ministrul Cercetării după ce în spațiul public au apărut informații cu privire la plagiatul lucrării de disertație. Fostul premier i-a cerut lui Nicolae Ciucă să îl demită.

„Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate”, a scris Dacian Cioloș, pe contul de socializare.

Florin Roman, despre acuzaţia de plagiat: „Este nefondată”

Articolul precedentStolojan susține că noua coaliție „funcționează greu”
Articolul următorDan Vîlceanu laudă performanțele fostului ministru Cristian Ghinea
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.