Foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florin Roman a răspuns acuzațiilor care i se aduc cu privire la plagierea lucrării de disertație. Ministrul Cercetării a definit plagiatul ca fiind o asumare parțială sau integrală a unei lucrări științifice, ceea ce, conform spuselor lui, nu a făcut niciodată. Altfel spus, Roman e de părere că acuzația de plagiat la adresa sa este nefondată.

De asemenea, ministrul Cercetării a mai precizat că în urmă cu 10 ani a inclus o parte din suportul de curs, pus la dispoziția elevilor.

„La finalul dizertaţiei, am inclus bibliografia folosită. Consider însă că orice aş spune pe acest subiect, inclusiv faptul ca profesorul Paraschiv confirmă că fost o lucrare bună, nu are nicio relevanţă pentru cei care şi-au propus să îmi găsească nod în papură”, a mai scris Roman pe Facebook.

Florin Roman: „Am lucruri mult mai importante de făcut”

Totodată, în încheierea mesajului său, Florin Roman a mai menționat că nu o să mai vorbească despre acest subiect deoarece are lucruri „mult mai importante de făcut.”

„Aceasta e ultima mea intervenţie pe acest subiect. Am lucruri mult mai importante de făcut decât sa răspuns la acuzaţii nefondate”, a concluzionat ministrul Cercetării.

În acest context, fostul premier Dacian Cioloș nu a ezitat să-l atace pe liberalul Florin Roman. Liderul USR e de părere că liberalul e un plagiator și nu are ce căuta în funcția de ministru al Cercetării. Mai mult, Cioloș a mai susținut că Roman devine agresiv, în momentul în care nu are dreptate. „Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate”, a scris Dacian Cioloș, pe contul de socializare.

Mai mult, Cioloș i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să „facă curățenie” în Guvernul pe care îl conduce. „Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a adăugat liderul USR.

Conform ziarului Libertatea, Florin Roman și-ar fi plagiat lucrarea de disertație susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012.

Cioloș: ”Florin Roman este un plagiator și devine agresiv atunci când nu are dreptate”

Articolul precedentNoi scumpiri pentru produsele lactate: costurile de producție au crescut cu peste 60%
Articolul următorZiua Internațională Anticorupție în România prezentului
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.