Foto: Europa Liberă
Foto: Europa Liberă

Ministrul Florin Roman a trimis presei 10 pagini din lucrarea de master.  

Acestea sunt 100% copiate din lucrarea profesorului timișorean Dumitrescu, din 2007-2008.

Ziarul Libertatea a găsit la Timișoara un suport de curs identic. Acesta a apărut cu cinci ani înainte de disertația lui de master de la București.

Cioloș: ”Florin Roman are dorința de a parveni fără niciun fel de calitate profesională”

În acest context, Dacian Cioloș îi cere premierului să ia atitudine. Acesta îl consideră pe Florin Roman plagiator și nepotrivit ca ministru al Cercetării. În plus, Roman tinde să devină agresiv, în momentul în care nu are dreptate.

De asemenea, liderul USR face o comparație între Roman și Laura Vicol sau Marian Neacșu, singura diferență fiind că nu a cerut desființarea DNA și nu are, încă, o condamnare penală.

Circulă o vorbă prin târg că, uneori, PNL e un fel de PSD mai puțin descurcăreț. Cuvintele sunt mai dure, dar nu vreau să le folosim direct ca în zicerea populară. Florin Roman confirmă că o comparație între PNL și PSD e cât se poate de reală, cu deosebirea că el e doar plagiator, nepotrivit ca ministru al Cercetării și agresiv atunci când n-are dreptate”, a scris Dacian Cioloș, pe contul de socializare.

În urma unui plagiat dovedit, este nevoie de intervenția premierului: ”Vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră”

Domnule prim-ministru Ciucă, vă cer să faceți curățenie în cabinetul dumneavoastră. Să ne arătați că nu susțineți furtul și nu vă bateți joc de comunitatea cercetătorilor români lăsând să-i conducă un plagiator dovedit. Florin Roman nu are ce să caute în Guvernul României”, a adăugat liderul USR.

Libertatea a publicat astăzi dovada că, în afara temei cărții de negăsit din CV, ministrul Roman și-a plagiat o altă lucrare. Este vorba despre disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, arată RFI.

Conform sursei citate, cele 10 pagini din disertație primite la redacție chiar de la ministrul Roman, autorul lucrării masterat din 2012, sunt identice cu paginile dintr-un suport de curs din anul universitar 2007-2008 de la Universitatea Politehnică Timișoara, semnat de profesorul Constantin-Dan Dumitrescu.

Articolul precedentCîțu critică „relaxarea” lui Rafila
Articolul următorIohannis, mesaj de Ziua Internațională Anticorupție: ”Rămân ferm angajat. Putem clădi un viitor mai bun”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time