Florin Roman / Foto: Facebook

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Florin Roman, și-a trecut în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaționale”, dar nu poate fi găsită nici la Biblioteca Națională și nici la editură. Liberalul susține că e un avantaj faptul că nu are „legătură cu acel domeniu.” Mai mult, el susține că nici acasă nu a găsit lucrarea.

„Am precizat clar că potrivit CV-ului, discutăm de lucrări publicate, nu de cărți publicate. Am făcut precizarea, că s-a făcut o confuzie între o carte apărută în 2009 și o revistă din 2006. Ăsta e adevărul!”, a mai spus Florin Roman, relatează Digi24.

Florin Roman: „Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune”

Totodată, liberalul a spus că își asumă faptul că nu a păstrat „acea revistă timp de 15 ani.” Mai mult, el a adăugat că profesorul cu care a lucrat a confirmat existența lucrării.

„Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune. Sunt și lucruri care pot contestate sau nu, sunt oameni care oricâte lămuriri aduci te cred și alții nu cred în ce spui. (…)Nu m-am gândit la vremea respectivă că o asemenea neglijență ar putea să însemne o situație… Domnul profesor Paraschiv a confirmat-o”, a declarat Florin Roman, pentru B1 TV.

Mai mult, el a făcut și o glumă, precizând că nu a ajuns ministru „la beletristică.” De asemenea, Roman a mai spus că a ieșit în public pentru a da explicații cu privire la criticile aduse.

„Sunt persoană publică, dacă apar semne de întrebare, am ieșit și am dat explicații. Cei care vor să le înțeleagă le înțeleg, cei care nu vor, nu”, a mai spus Florin Roman (PNL).

De asemenea, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării consideră un avantaj faptul că nu vine din acest domeniu, iar riscul „apetitului” pentru banii publici nu există.

„Mai bine să ai un ministru fără tangență în acea zonă că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu”, a mai spus Roman la B1 TV.

Florin Roman îl acuză pe Ludovic Orban că ar fi trădat PNL pentru USR

Articolul precedentRomânia a închis definitiv două dintre cele trei centrale de mare ardere
Articolul următorCum obstrucționează unii magistrați dreptul la informare. Scut pentru inculpatul Ionuț Negoiță. Foto
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.