Foto: Cotidianul
Foto: Cotidianul

Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție.

Acesta susține că România ”a rămas un reper în Estul Europei datorită progreselor făcute în domeniul statului de drept, iar acestea trebuie să continue”.

Președintele a punctat, pe pagina de Facebook, că noțiunea de corupție erodează societățile și încrederea în instituții, alimentează sărăcia și inegalitățile.

De asemenea, corupția se manifestă prin deturnarea puterii publice și folosirea sa în interes personal sau de grup.

Iohannis devine vocal în ceea ce privește lupta anticorupție: ”Rămân ferm angajat în dezvoltarea parcursului democratic al țării noastre”

România are nevoie de legi clare, predictibile, drepte, de instituții funcționale, care să poată lucra la capacitate maximă. Blamul societății, neacordarea încrederii și a votului unor politicieni corupți, atitudinea civică față de orice abatere de la standardele de integritate sunt aspecte la fel de importante. Rămân ferm angajat în dezvoltarea parcursului democratic al țării noastre. Sunt convins că putem clădi un viitor mai bun, atât timp cât ne sprijinim pe fundația solidă a valorilor europene, pe dreptate și toleranță zero față de corupție”, a declarat președintele, pe contul de Facebook.

Reacția internauților: ”Este rușinos să vedem un astfel de comunicat. Iohannis este omul care a forțat o coaliție cu partidul care a întreținut corupția, la nivel înalt, timp de 30 de ani”

Reacțiile nu au intârziat să apară. Mai mulți internauți au criticat mesajul, argumentând că președintelui îi lipsește atât decența, cât și implicarea.

Mai mult, oamenii acuză lipsa de sinceritate, indiferență și faptul că președintele nu și-a onorat promisiunile făcute în campania electorală.

Aveți puțina decență. Macar față de noi, cei care v-am votat de 2 ori, ca să vedem altceva. Ne-am ales cu aceeași mizerie”, se arată într-un comentariu.

Articolul precedentCioloș: ”Florin Roman este un plagiator și devine agresiv atunci când nu are dreptate”
Articolul următorCartel Alfa susține introducerea „taxei de solidaritate”, în ciuda avertizărilor venite din partea investitorilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time