criptomonede
criptomonede. Sursa foto: criptomonede.net

 Operațiune de succes comună a Poliției Române și a autorităților britanice, care au reținut la București o grupare de escroci  care promiteau ajutor unor victime din Marea Britanie, potrivit digi24.ro. Oamenii legii au percheziționat două apartamente pe care gruparea le închiriase în nordul Bucureștiului. Gruparea căuta persoane înșelate în urma unei alte fraude financiare, cărora le spuneau că le ajută să-și recupereze banii.

Investigație de amploare bazată pe informațiile oferite de polițiștii români

Pe baza informațiilor despre grupare primite de la autoritățile române, echipa de Combatere a Criminalitățîi Financiare Complexe din Marea Britanie a început o investigație de amploare asupra grupului  de trei persoane, care aveau domiciliul în România, fiind audiate de autoritățile române. Cei trei sunt bănuiți că aveau rolurile principale în operațiunea de fraudare. Profitând de faptul că victimele sunt vulnerabile și că ar face orice pentru a-și recupera banii, escrocii le spunea că sunt reprezentanții unor organisme de reglementare financiară, oferindu-le ajutorul ca să-și își primească banii înapoi.
 Victimelor li se cerea un avans pentru a le fi recuperați banii, sumele achitate de acestea fiind transferate rapid într-un portofel virtual pentru criptomodene, comunicarea cu victimele fiind ulterior oprită.



Polițiștii au confiscat materiale care indică faptul că membrii grupării puseseră la punct un plan de păcălire a victimelor

Oamenii legii au identificat portofele cu criptomonede de mare valoare, care s- au dovedit a fi false în urma examinării acestora. Criptmonedele erau folosite doar pentru a le arăta victimelor că au bani pentru a le despăgubi.

„Conlucrarea strânsă cu forțele de ordine din România a fost de neprețuit pentru a prinde acest grup suspectat de crimă organizată. Victimele au pierdut sume uriașe din cauza acestei fraude și vom lucra pentru a urmări aceste fonduri furate. Am demonstrat împreună că escrocii pot fi perturbați chiar și atunci când își au sediul în țări departe de victimele lor”, a declarat Suzanne Foster, responsabil al Echipei de Combatere a Criminalitățîi Financiare Complexe.

Administratorul unei grădinițe din Prahova, acuzat de neglijență în serviciu după ce un copil a fost lăsat nesupravegheat

Articolul precedentAdministratorul unei grădinițe din Prahova, acuzat de neglijență în serviciu după ce un copil a fost lăsat nesupravegheat
Articolul următorO parte dintre liceenii din mediul rural nu mai primesc bursă socială