Lovitură pentru mulți dintre liceenii care locuiesc în mediul rural. Potrivit ordinului Ministerului Educației, emis pe data de 7 septembrie, nu se mai acordă bursa socială elevilor care urmează un liceu în altă localitate deoarece nu există în localitatea lor o astfel de instituție de învățământ, potrivit ziare.com.

Ministerul Educației nu a făcut publică decizia

Decizia, prevăzută în ordinul ministerului, nu a fost încă anunțată public de către conducerea Ministerului Educației. Potrivit articolului cuprins în ordinul nou privitor la criteriile de acordare a burselor școlare, liceenii sunt eliminați, același lucru fiind valabil și în cazul elevilor de clasa a V-a care nu vor mai beneficia deloc de burse de merit.

„Elevii din învățământul primar și gimnazial din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, acordarea bursei nefiind condiționată de venitul net lunar al familiei; prin localitate de domiciliu se înțelege comuna/orașul cu subdiviziunile sale administrative”, se arată în actul normativ. 

În luarea acestei decizii privitoare la neacordarea de burse sociale liceenilor din mediul rural, reprezentanții Ministerului Educației ar fi adus ca argument lipsa fondurilor. Acordarea bursei sociale, în valoare de 200 de lei pe lună, nu era condiționată de cuantumul venitului net lunar al familiei, măsura fiind introdusă în 22 decembrie 2021. Decizia vine în contradicție cu declarațiile oficialilor Ministerului Educației, care anunțau creșterea bugetului alocat burselor dar și creșterea numărului de beneficiari.

O grupare de escroci români care înșelau persoane din Marea Britanie, reținută la București

Articolul precedentO grupare de escroci români care înșelau persoane din Marea Britanie, reținută la București
Articolul următorToate monedele și bancnotele din Marea Britanie vor fi înlocuite treptat, după moartea reginei Elisabeta a II-a