Un bărbat a fost  condamnat la zece ani de închisoare de un tribunal din Spania pentru că a cauzat moartea unui adolescent. Tânărul s-a sinucis după ce a primit din partea bărbatului sute de mesaje amenințătoare, pe WhatsApp, potrivit ziare.com.

Zeci de mesaje de amenințare, primite de tânăr

Tragedia s-a produs în  luna decembrie 2016, bărbatul, în vârstă de 60 de ani,  trimitându-i tânărului zeci de mesaje intimidante pe WhatsApp, au anunțat magistrații instanței supreme din regiunea Valencia.

„Inculpatul a luat legătura cu victima, care avea atunci 17 ani, la 1 decembrie 2016, prin WhatsApp și i-a trimis peste 119 mesaje de intimidare și amenințare în decurs de trei ore”, se precizează în comunicatul emis de judecători. Bărbatul și adolescentul au mai avut anterior un schimb de mesaje prin intermediul rețelei de socializare.

Magistrații susțin că adolescentul și-a cerut scuze de mai multe ori și i-a spus bărbatului că este minor, avertizând că, dacă va continua, el se va sinucide

În sentință se arată că bărbatul era „pe deplin conștient de angoasa și necazul” provocate tânărului, precum și de „probabilitatea mare de a se sinucide”. Inculpatul a continuat să trimită mesajele chiar și după ce adolescentul s-a aruncat de la un etaj superior în curtea interioară a casei sale, pierzându-și viața. Primele mesaje transmise de către bărbat erau de natură sexuală, făcând aluzie la discuții purtate anterior. „O să-ți distrug părinții pentru că ai intrat pe un site web pentru adulți”, l-a amenințat bărbatul pe adolescent.

Sentința poate fi atacată în apel, stabilind despăgubiri în valoare de 173.000 de euro, drept daune morale acordate părinților și fratelui adolescentului.

Charles va fi proclamat noul Rege al Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-an.ro/09/09/2022/externe/charles-elisabeta-a-ii-a

Articolul precedentSindicaliștii din penitenciare consideră că deținuta Udrea „încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România”
Articolul următorUn nevăzător din Oradea a reușit să ia permisul de conducere cu complicitatea soției