Charles va fi proclamat noul Rege al Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a

. El va domni sub numele de Charles al III-lea.

 Charles, fostul Prinț de Wales, va fi proclamat oficial noul rege al Regatului Unit al Marii Britanii, în primele 24 de ore de la moartea mamei sale, regina Elisabeta a  II- a, potrivit g4media.ro.

Noul rege va fi cunoscut oficial sub numele de Regele Charles al III-lea, a fost confirmat oficiali

  Charles, 73 de ani, este cea mai în vârstă persoană care devine rege din istoria Marii Britanii. Va exista, de asemenea, un nou titlu pentru soția lui Charles, al cărei titlu complet va fi Regina Consort – consort este termenul folosit pentru soția monarhului. Ceremonia de proclamare va avea loc la Palatul St James din Londra, în prezența unui organism ceremonial alcătuit din membri ai Consiliului Privat, un grup de parlamentari de rang înalt, foști și actuali, și de apropiați  și din unii funcționari publici de rang înalt, înalți comisari din Commonwealth și din Lordul Primar al Londrei.

 În cadrul acestei reuniuni, moartea reginei Elisabeta a II-a va fi anunțată de către Lordul Președinte al Consiliului Privat, o proclamație fiind citită cu voce tare

În mod tradițional, proclamația a conținut o serie de rugăciuni și promisiuni, prin care se laudă monarhul precedent și se promite sprijin  noului monarh. Punctul culminant simbolic va fi încoronarea., care este o slujbă religioasă anglicană, oficiată de Arhiepiscopul de Canterbury. În punctul culminant al ceremoniei, acesta va așeza Coroana Sfântului Edward pe capul lui Charles, o coroană din aur masiv, datând din 1661.

Regina Elisabeta a II-a a murit, joi seară, la Balmoral, unde era sub supraveghere medicală. Prințul Charles și Prințul William au plecat de urgență la Balmoral, pentru a fi alături de suverana Marii Britanii. Și Harry, care se află în Germania, a mers spre Scoția.

 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a transmis un mesaj de condoleanțe la moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, survenită în ziua de joi, 8 septembrie 2022

Patriarhul Daniel a subliniat că Majestatea Sa a fost un prieten constant al poporului român și, în special, al Bisericii Ortodoxe Române. Papa Francisc a deplâns joi moartea reginei Elisabeta a II-a la vârsta de 96 de ani, lăudând ”serviciul neobosit pentru binele” ţării sale şi ”exemplul său de devotament faţă de datorie”, asigurând totodată că se roagă pentru fiul ei ”în timp ce îşi asumă acum înaltele responsabilităţi de rege”, sub numele de Charles al III-lea.

Reacția oficială a MAE, după ce Rusia a expulzat un reprezentant al Ambasadei de la Moscova

Articolul precedentPurtătorul de cuvânt al Guvernului: „România se numără printre țările europene capabile să ofere prin resurse proprii atât gaze naturale, cât și energie electrică”
Articolul următorZeci de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat prăjituri la o nuntă din județul Alba