Toxiinfectie alimentara
Toxiinfectie alimentara. Sursa foto : antena 3

Zeci de nuntași din județul Alba au avut probleme de sănătate după ce au mâncat unele produse preparate de o cofetărie, potrivit g4media.ro.

Zeci de nuntași au ajuns la spital

50 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au participat sau au mâncat eclere servite la nunta care a avut loc în localitatea Cetatea de Balta din judeţul Alba. 34 dintre ei au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară, fiiind spitalizați, anunţă DSP Alba.La nuntă au participat 205 persoane, care au mâncat eclere preparate la o cofetărie, mulţi dintre aceştia primind prăjituri şi pentru acasă. În urma analizelor efectuate pe probe prelevate din cofetăria care a preparat eclerele, a fost  constatată prezenţa microorganismelor, pe suprafeţe de lucru, cât şi pe mâinile unui angajat, probele din apa folosită în cofetărie fiind conforme. Numărul persoanelor care au acuzat simptome specifice toxiinfecţiei alimentare după ce au mâncat alimente servite la nuntă a ajuns la 50 de cazuri, 34 de bolnavi fiind internaţi.

Coproculturile făcute indică prezenţa bacteriei Salmonella la mulţi dintre bolnavi

Două probe prelevate pentru coprocultură de la administratoarea cofetăriei care a vândut eclere au ieşit pozitive. Potrivit  DSP Alba, femeia a preparat, porţionat şi ambalat eclerele, soţul ei ajutând-o la manipularea caserolelor în care acestea au fost ambalate şi luate de mire. De asemenea, probele recoltate din laboratorul cofetăriei arată prezenţa bacteriilor în unitatea de producţie, două probe prelevate de pe cântar şi din frigiderul în care este păstrată materia primă indicând prezenţa unor microorganisme aerobe mezofile. Două probe prelevate de pe o tavă şi o planşetă sunt pozitive la enterobacteriaceae, o probă luată de pe mixerul planetar prezientand bacterii coliforme, iar o probă de pe suprafaţa unei planşete ieşind pozitivă la stafilococ coagulazopozitiv şi la stafilococ hemolitic.  În probele prelevate de pe mâinile persoanei care a pregătit, porţionat şi ambalat eclerele au fost descoperite, la analize, stafilococ coagulazopozitiv şi la stafilococ hemolitic.

Polițist din Agnita, cercetat pentru luare de mită


Articolul precedentCharles va fi proclamat noul Rege al Marii Britanii, după moartea reginei Elisabeta a II-a
Articolul următorSindicaliștii din penitenciare consideră că deținuta Udrea „încearcă, prin influență și presiuni, să modifice legile din România”