Un agent de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Agnita este suspect de luare de mită, astăzi anchetatorii făcând public faptul că există indicii potrivit cărora, începând din 2021, acesta și-a încălcat constant atribuțiile de serviciu și, contra unor sume de bani sau pentru diverse bunuri, cădea la înțelegere cu șoferii care încălcau legea.

Pentru a proba suspiciunile, ofițeri de poliţie din cadrul Serviciilor Judeţene Anticorupţie Sibiu şi Alba, însoţiţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, au efectuat astăzi 3 percheziţii domiciliare şi o percheziţie asupra unui vehicul.

La această oră, în cauză sunt efectuate audieri, urmând ca procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu să aprecieze dacă se impune luarea de măsuri preventive în cauză față de polițist.

Nu doar polițistul este anchetat, ci și alte persoane, a precizat Direcția Generală Anticorupție:

Prin ordonanţa procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu din data de 06.09.2022, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea de către agentul de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Agnita a 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, precum și faţă de 6 persoane pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

În fapt, în perioada ianuarie 2021 – august 2022, suspectul în cauză, agent de poliție rutieră din cadrul Poliției Orașului Agnita, aflându-se în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, a săvârşit un număr de 7 infracţiuni de luare de mită, din care una în formă continuată, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu în forma neconstatării de abateri la regimul rutier şi neaplicarea sancţiunilor legale şi, de asemenea, prin instrumentarea unei cauze penale într-o manieră aptă de a duce la exonerarea de răspundere penală mituitorului, în schimb solicitând şi primind bunuri şi servicii cu o valoare individuală cuprinsă între 100 şi 1.600 lei (în valoare totală de aproximativ de 2.500 lei).

Activitățile au la bază un denunț formulat la D.G.A. – S.J.A. Sibiu din luna februarie 2022 cu privire la săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi dare de mită. Cercetările au fost efectuate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie și I.G.P.R. – Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu”.

Articolul precedentMesaje false, trimise pe internet, în numele Poliţiei Române şi al Interpol
Articolul următorPurtătorul de cuvânt al Guvernului: „România se numără printre țările europene capabile să ofere prin resurse proprii atât gaze naturale, cât și energie electrică”