Sursa: DIICOT

Un bărbat și o femeie au fost arestați ieri la Tribunalul Covasna în urma unei acțiuni pe linia traficului de droguri, derulate de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Covasna, împreună cu procurorii din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Covasna, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Covasna Serviciul Rutier, Serviciul Criminalistic și Serviciul pentru Acțiuni Speciale Covasna.

Cei doi au fost prinși în flagrant delict în momentul în care introduceau cocaină și amfetamină în țară, droguri de mare risc despre care se bănuiește că proveneau din Ungaria.

Potrivit Poliției Române, activitățile premergătoare prinderii în flagrant au durat aproximativ două săptămâni. Săptămâna aceasta, bărbatul de origine maghiară, în vârstă de 46 de ani, și femeia de origine română, de 42 de ani, au fost prinși în trafic, în județul Covasna, având asupra lor stupefiantele.

Astfel, inculpații se aflau într-o autoutilitară, cu care transportau drogurile mare risc, respectiv 102 grame de cocaină și 319 de grame de amfetamină, ascunse într-o cafetieră și un aspirator, în interiorul autovehiculului.

Cei doi au fost duși la audieri, fiind acuzați de introducere în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc, inițial fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore iar, ulterior au primit mandat în instanță:

Admite propunerea formulată de Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna, în dosarul nr. 71/D/P/2022, şi în consecinţă: Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: MÁTYÁS VILMA şi KOBELMÜLLER LÁSZLÓ, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05 septembrie 2022 şi până la data de 04 octombrie 2022, inclusiv.

Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul interpretului de limbă maghiară – Hrehorovici Hujbert Margateta, în sumă de 154,54 lei, rămâne în sarcina statului şi se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, cu inculpaţii prezenţi, şi de la comunicare, cu procurorul lipsă de la pronunţare”.

Articolul precedentGabriela Firea, despre o posibilă candidatură în 2024: „Îmi doresc să continui proiectele de la București, nici nu s-a pus problema să vizez o altă funcție”
Articolul următorPremierul Nicolae Ciucă cere reducerea risipei de energie electrică