Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Gabriela Firea, ministrul Familiei, a explicat astăzi care este parcursul pe care și l-ar dori din punct de vedere administrativ și politic, în contextul în care au tot apărut speculații vizavi de candidatura sa la alegerile din 2024.

Discuția a apărut în cadrul briefingului care a urmat după ședința de Guvern de astăzi, când ministrul Familiei a anunțat că „a fost adoptat programul social naţional pentru creşterea natalităţii”, care face „parte și din pachetul „Sprijin pentru România””.

Iar una dintre întrebări, dincolo de proiectul prezentat de Gabriela Firea, a fost și cea legată de planurile de viitor, aceasta subliniind că ceea ce și-ar dori ar fi să revină la Primăria Capitalei. Însă, a subliniat ministrul Firea, totul depinde de voința colegilor săi de partid.

Mi-aș dori să candidez din nou și să îmi continui proiectele, care, din păcate, sunt acum majoritatea dintre ele înghețate, în special cele de mare infrastructură, cele din domeniul sănătății și cele din domeniul social, iată v-am oferit astăzi doar un exemplu.

Deocamdată consider că am deja susținerea colegilor din Partidul Social Democrat, președintele Ciolacu a făcut precizări în ultima perioadă tocmai pentru că au fost tot felul de speculații cum că nu m-aş bucura de susținerea colegilor.

Pe de altă parte, deschid o paranteză, dacă colegii mei din PSD au un alt candidat, care să fie, să spunem, mai mult decât aș putea eu să ofer ca și garanție de responsabilitate în administrație, nu este cu supărare, în politică nu este cu supărare, nu am decât să accept faptul că există un candidat mai pregătit decât mine din punct de vedere administrativ, politic, al energiei, al dorinței de a face și îl voi susține. Nu înseamnă că eu trebuie să îmi impun propria candidatură.

Dacă va fi cineva mult mai pregătit propus nu ar fi nicio problemă, există loc sub soare pentru toată lumea, eu așa consider, avem unde să muncim pentru cetățeni, nu neapărat trebuie să fim într-o anumită poziție. Iată că și aici pot să fac anumite lucruri, spun că nu puține, chiar dacă nu mai sunt primar”, a arătat Gabriela Firea.


În ceea ce privește o eventuală candidatură la prezidențiale, Gabriela Firea a ținut să asigure că nu este una dintre dorințele sale, deși a punctat că „este o onoare pentru orice persoană să ajungă în situația de a se discuta despre ea ca fiind un posibil candidat la Primăria Generală, la Președinția României sau într-o altă postură publică”.

Categoric, eu îmi doresc să continui proiectele de la București, nici nu s-a pus problema din punctul meu de vedere să vizez o altă funcție, vă spun sincer, chiar sunt deranjată, dar nu mai anunț de multă vreme atunci când sunt deranjată, ca să spun așa, m-am rodat din punct de vedere al expunerii publice, când citesc anumite informații cum că eu mi-aș dori.

Nu, nu îmi doresc să candidez la alegerile prezidențiale. Eu mi-aș dori să candidez la alegerile de la Primăria Capitalei. Dar înțeleg că sunt anumite jocuri care se fac, bineînțeles întotdeauna trebuie să existe conflicte, pentru că dacă nu sunt conflicte probabil că viața politică ar fi searbădă și atunci, nu, trăim de multe ori și din urzeli. Dar nu e cazul în ceea ce mă privește.

Dacă totuși, repet, partidul pe care îl reprezint va găsi un alt candidat eu mă voi supune deciziei partidului și, fiind un om de echipă, dovedit un om de echipă, mă voi duce acolo unde echipa mea politică mă va trimite la muncă, fiindcă niciodată nu am fugit de muncă și cred că am dovedit acest lucru inclusiv în perioada în care eram foarte bolnavă, și nu exagerez când spun foarte bolnavă, și unii dintre dumneavoastră știți acest lucru”, a mai spus ministrul Familiei.

Articolul precedentDirectoratul Național de Securitate Cibernetică atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă online
Articolul următorAmfetamină și cocaină găsite într-un aspirator și o cafetieră, în Covasna