Un bărbat din Oradea, care avea certificat de nevăzător, și-a reînnoit permisul de conducere, ilegalitatea fiind scoasă la iveală char de fosta lui soție, după divorț, potrivit romaniatv.net.

Cum a obținut bărbatul nevăzător permisul de conducere

Orădeanul a primit în anul 2016 o ofertă de muncă în Elveția, dar pentru a putea fi angajat era nevoie să aibă permis de conducere. Bărbatul avea o problemă  gravă de vedere, motiv pentru care avea certificat de nevăzător, depunând și dosarul pentru pensionarea mai devreme. Din acest motiv, ce doi au făcut un plan pentru ca bărbatul să poată obține permisul de conducere. Astfel, femeia a completat formularul cu numele ei, s-a prezentat la controalele medicale şi a obţinut avizul favorabil, după care a șters numele ei și l-a trecut pe cel al soțului. 

Femeia a vrut să se răzbune pe fostul soț

După ce au divorţat, în anul 2021, femeia dorit să se răzbune pe fostul soţ, motiv pentru care le-a povestit totul procurorilor. Ea a susținut că ar fi fost obligată de soţul său să facă ilegalităţile dar oamenii legii au descoperit că scrisul de pe document este al femeii şi nu al fostului soţ, aşa cum a spus ea. „Fosta sa soție a venit cu propunerea ca în schimbul sumei de 1.000 lei va obține, într-un mod cunoscut numai de ea, rezultatul favorabil necesar reînnoirii permisului de conducere”, le-a declarat bărbatul, procurorilor. Femeia a fost condamnată la un an de închisoare,  fostul soţ primind trei luni de închisoare aplicarea pedepselor fiind amânată pe o perioadă de supraveghere de 2 ani.

Instanţa a anulat şi fişa medicală falsificată, orădeanul urmând să rămână fără permis de conducere, pentru reînnoirea lui trebuind să se prezinte în faţa medicilor. Hotărârea judecătorească nu este definitivă. Cei doi, dar și procurorii o pot ataca, cu apel, verdictul final urmând să fie pronunţat de Curtea de Apel Oradea.

Ani grei de închisoare pentru un bărbat care a provocat sinuciderea unui tânăr cu ajutorul mesajelor WhatsApp

Articolul precedentAni grei de închisoare pentru un bărbat care a provocat sinuciderea unui tânăr cu ajutorul mesajelor WhatsApp
Articolul următorAdministratorul unei grădinițe din Prahova, acuzat de neglijență în serviciu după ce un copil a fost lăsat nesupravegheat