Lire sterline
Lire sterline. Sursa foto": pixabay

Bancnotele, monedele și timbrele din Marea Britanie pe care este inscripționat chipul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vor fi înlocuite gradual. Portretele și simbolurile vor fi înlocuite cu cele ale regelui Charles al III-lea, potrivit digi24.ro.

Cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație în Marea Britanie au inscriptionat portretul reginei Elisabeta a II-a

Cel mai recent design este datat din 2015, atunci când regina a împlinit 88 de ani, fiind vorba despre cel de-al cincilea portret creat în timpul domniei sale.

Monetăria Regală nu a anunțat când și cum va începe emiterea unei monede cu portretul regelui Charles al III-lea, fiind probabil ca monedele cu chipul reginei să rămână în circulație pentru mulți ani, înlocuirea lor urmând să se facă gradual.
Nu se cunoaște cum va arăta portretul regelui Charles al III-lea care va fi inscripționat pe viitoarele monede, o monedă emisă de Monetăria Regală în 2018, când Charles a împlinit 70 de ani, oferind un indiciu.

În mod cert portretul din profil al regelui va fi orientat invers față de cel al reginei, cu fața spre stânga

Tradiția este ca direcția în care privește monarhul de pe monedă să se modifice de la o domnie la alta. Regina apare și pe toate bancnotele emise de Banca Angliei din 1960 încoace, fiind în circulație aproximativ 4,5 miliarde de bancnote emise de Banca Angliei, în valoare de circa 80 de miliarde de lire sterline. La fel ca și monedele, bancnotele vor fi înlocuite treptat. Începând din 1967, toate timbrele emise de Poșta Regală au imprimat un portret din profil al reginei Elisabeta a II-a. De asemenea, toate pașapoartele britanice sunt emise în numele Majestății Sale și rămân valabile pentru a călători, viitoarele pașapoarte urmând să fie actualizate, pentru că formularea „Majestatea Sa” să se adreseze regelui (His Majesty).

Articolul precedentO parte dintre liceenii din mediul rural nu mai primesc bursă socială
Articolul următorMinistrul Energiei susține la Bruxelles ceea ce a susținut și în țară: românii vor trece iarna cu bine