Prefecții și subprefecții USR PLUS, demiși de Cîțu

Moțiunea de cenzură face „victime” în fiecare zi

După „debarcarea” de miercuri seară a secretarilor de stat din partea USR PLUS, a venit și rândul prefecțiilor și subprefecților, în ciuda asigurărilor pe care le dădea purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuț Moșteanu.

Anunțul demiterii acestora a fost făcut, joi, de premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă, acesta ținând să sublinieze că nu vor fi făcute alte numiri pe aceste funcții.

USR PLUS avea 14 de prefecți și 28 de subprefecți, în județele Argeș, Băcau, Brăila, București, Buzău, Galați, Gorj, Harghita, Ialomița, Maramureș, Suceava, Timiș, Tulcea și Vaslui.

Decizia de azi vine după ce Florin Cîțu i-a destituit, miercuri seara, pe secretarii de stat ai USR PLUS. Decizia a fost deja publicată în Monitorul Oficial. „În momentul în care ai negociat cu AUR și cu PSD, nu pot să am secretari de stat în ministere, pentru că eu nu știu ce interese vor reprezenta acolo, ale AUR, ale PSD”, a spus, la Digi 24, Florin Cîțu.

Acesta a precizat joi că și acei secretari de stat USR PLUS care au rămas în funcții vor fi demiși astăzi, iar alți secretari de stat le vor prelua atribuțiile.

Abuzatorul Cîțu, acaparează Guvernul

Ionuț Monșreanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS, decalara în urmă cu două zile că „la câte abuzuri a făcut Florin Cîțu”, nu l-ar mira să îl facă și pe cel privitor la demiterea prefecților din partea USR PLUS. Mai mult, acesta a ținut să sublinieze că atributul premierului era cu totul altul, de administrare, nu de acaparare a guvernului de coaliție.

„Colegii mei rămân acolo. Ăsta nu este guvernul lui Florin Cîţu. Florin Cîţu a fost pus să îl conducă, să administreze acest guvern de coaliţie. A dovedit că nu poate, însă nu este guvernul dânsului. Colegii mei rămân acolo. Dacă vrea să îi dea afară, să îi dea afară. La câte abuzuri a făcut Florin Cîţu în perioada asta, nu m-ar mira să mai facă încă unul”, preciza Moșteanu, marți, la Palatul Parlamentului.

Cât vor mai rămâne prefecții USR PLUS în funcție?

Articolul precedentOrban nu a votat propunerea de amânare a dezbaterii moțiunii de cenzură
Articolul următorLive: USR PLUS și AUR își citesc moțiunea de cenzură în plenul Parlamentului