Foto: Facebook/Gabriela Firea
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Ex-ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut ieri seară mai multe precizări legate de scandalul azilelor și de faptul că numele său este asociat cu dosarul penal anchetat de procurori.

Într-o intervenție la Antena 3, aceasta a explicat că, personal, nu are vreo implicare, punctând asupra faptului că „numele meu nu apare în această cercetare pentru că nu am avut absolut nicio implicare nici de bine nici de rău, cu atât mai puțin șă fi tolerat eu sau soțul meu, sau persoane de lângă mine ceea ce s-a întâmplat negativ în acele cămine”.

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru, dar și din cea de preşedinte al Organizaţiei PSD Bucureşti, din care s-a suspendat o perioadă, însă a lăsat să se înțeleagă că, la localele de anul viitor, va fi candidat la Primăria Capitalei:

M-am retras imediat după ziua mea, după 13 iulie, pentru că atmosfera era foarte încărcată în mediul politic, în mass-media. Erau foarte multe acuzații la care nici nu mai reușeam să răspund pentru că veneau în cavalcadă și cu o repeziciune (…) Practic m-am retras pentru ca Guvernul și prim-ministrul, care a fost proaspăt instalat, să poată să lucreze într-o normalitate. (…)

Sunt absolut convinsă că, într-un timp rezonabil, se va afla tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă și care au fost interesele pentru care, de la ancheta privind căminele din Ilfov extinsă în toată țara, de fapt s-a transformat ulterior într-o campanie dusă împotriva mea, a soțului meu, a familiei mele. (…)

Deci, practic, s-a deviat de la subiectul inițial, de la începutul lui iulie și, ulterior, s-a transformat într-o campanie împotriva mea personal, ca și candidat anunțat de către președintele partidului la Primăria Capitalei. (…)

Din punctul meu de vedere, ar fi prematur să ies din politică într-un moment în care s-au aruncat asupra mea acuzații invective și vorbe grele, fără nicio bază reală (…). Nu sunt acuzată de absolut nimic din partea autorităților și nici nu pot fi, pentru că nu am fost parte și nu am făcut nicio acțiune împotriva vreunei persoane. Și atunci, acestea fiind lucrurile, ar fi normal, dacă suntem într-o țară normală și îmi place să sper că suntem, democratică, să pot continua activitatea în acest domeniu”.

Totodată, aceasta a mai făcut precizări și vizavi de legăturile pe care le-ar avea oamenii din echipa sa cu azilele de la care a plecat toată povestea.

În momentul în care a apărut acel articol în presă, eu mi-am întrebat consiliera despre ce este vorba și mi-a spus că a făcut parte din fundația care ulterior a înființat două cămine, unul în Afumați și unul în Voluntari. Consiliera mea s-a retras din acea fundație, dar avocatul care reprezenta ONG-ul respectiv nu a transmis toate aceste formulare și nu a participat niciodată la activitatea din centre.

Singura sa legătură fiind că a ajutat acel om să-și înființeze fundația. Chiar și așa, eu i-am spus că nu mi se pare normal ca eu să fiu pusă într-o astfel de situație și să răspund presei pentru acțiuni pe care nu le-am făcut, pentru care nu sunt vinovată și pentru care este normal să se facă cercetări pentru a vedea dacă ce s-a scris este și adevărat. În același timp s-a și produs întreruperea contractului de colaborare ca și curier a respectivei persoane care deservea colegii din cabinetul parlamentar.

La scurt timp au apărut rezultatele controalelor. Ele nu au confirmat cele scrise în presă. Relevau faptul că cele scrise în articol nu sunt conforme, iar eu nu m-am mai gândit că poate acele verificări nu erau corecte. Noi nu știm în acest moment situație reală.

Din data de 4 iulie când a izbucnit acest scandal public, cu siguranță s-au realizat mai multe verificări. (…) Am fost solicitată să răspund celor apărute în ziarul respectiv și am primit din partea premierului Nicolae Ciucă o adresă de a spune care este punctul de vedere.

Am răspuns atât presei, cât și domnului prim-ministru. Am transmis ceea ce era normal să fac și anume că nu pot să trimit nicio instituție subordonată să exercite controale sau verificări, deoarece nu avem atribuții prin lege.

Cei care au făptuit și care au o vină trebuie să plătească, dar de aici și până la a extinde și a-i face pe alții vinovați, nu cred că este normal”, a punctat Gabriela Firea pentru sursa citată.

Articolul precedentProiectul de act normativ privind strategia națională de vaccinare în România până în 2030, în dezbatere publică
Articolul următorMihai Tudose, la atac: „Din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro”