Sursa: Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a ținut să asigure din nou că social democrații o vor susține fără rezerve pe Gabriela Firea la Primăria Capitalei, în perspectiva alegerilor locale care vor avea loc anul viitor.

Declarațiile lui Ciolacu au fost oferite la România TV, acolo unde președintele PSD a abordat mai multe subiecte „fierbinți”, inclusiv scenariile legate de candidaturile din 2024, atât la locale, cât și la prezidențiale.

Totodată, Marcel Ciolacu a explicat că nu vor fi surprize nici în ceea ce privește rotativa guvernamentală, dat fiind că există un acord politic care va fi respectat cu siguranță, dar și că „categoric există o decizie în PSD ca eu sa fiu desemnat premier”. Mai mult decât atât, liderul PSD a opinat că actuala formulă de guvernare are ceva șanse să „supraviețuiască” și după 2024.

Eu consider că a fost decizia corectă ca PSD să intre la guvernare, o dovedesc și cifrele. Cred că până în 2024 trebuie să stăm în această coaliție și, după părerea mea, ar trebui să facem coaliție și după 2024, dacă românii ne vor vota și vor crede în acest proiect politic. (…)

Nu cred că domnul președinte nu a știut de acest acord politic. Constituțional, președintele desemnează premierul la propunerea unei majorități. Majoritatea există și este exclus să am temeri că domnul Ciucă nu-și va prezenta demisia.

Sunt total de acord că nu trebuie făcută rotația pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier își va prezenta demisia la momentul potrivit. Avem pașii și avem deja totul stabilit”, a asigurat liderul social democrat.

Cât despre candidatul PSD la prezidențiale, Ciolacu a dat de înțeles că va fi o desemnare democratică, în interiorul partidului. Singurul lucru cert este că în PSD nu există alt potențial candidat la Primăria Capitalei în afară de Gabriela Firea.

În acest moment este o decizie corectă în PSD să se desemneze o mână restransă de oameni pentru președinție. Cei care doresc, să vină în partid. O să fie alegeri în fiecare județ pentru desemnarea câștigătorului.

S-a terminat cu timpurile în care o mână de oameni decid candidatul. S-a dovedit că am lucrat greșit 20 de ani și am tot pierdut. Schimbăm și plasăm decizia la primari. Vă spun că România are nevoie, și după 20 de ani, va avea un președinte de stânga. (…)

PSD este un partid viu, cu personalitate. Este disciplinat. Întotdeauna luptele în PSD au fost înainte de alegerea președintelui partidului, nu după. Veți vedea că va exista o competiție reală pentru desemnarea cadidatului la presedinție. (…)

La Capitală PSD are candidat, se numește Gabriela Firea. Primul cerc de conducere în PSD este Marcel Ciolacu, Grindeanu, Firea și Paul Stănescu.

Acum trebuie să mă cert cu Firea și Grindeanu pentru că-i scot din Guvern? Doamna Firea este bătut în cuie candidatul PSD la Primăria Capitalei. Vreți să ieșim în oraș să vedem ce a făcut Nicușor Dan?

E vreun dezvoltator care nu abia așteaptă să scape de el? E cineva care să-l laude? A făcut ceva bine? Nu știu cu ce mafie se bate, se mai bate și primarul de la 1 cu mafia gunoaielor, dar e plin de șobolani.

Administrația e grea, trebuie sa te pricepi. Am văzut și la Brașov. Îmi pare rău, acești așa-ziși oameni noi nu au făcut față funcțiilor”, a spus Ciolacu pentru sursa citată.

Articolul precedentGabriel Oprea, achitat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: fapta nu există
Articolul următor„Târg de Primăvară” în curtea Ministerului Agriculturii, pentru promovarea produselor românești