Sursa: Facebook

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) găzduiește săptămâna aceasta în curtea instituției Târgul de Primăvară, eveniment organizat de Asociația „Produs de Cluj”.

Din ce explică MADR, târgul este parte a campaniei de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, având și o denumire: „Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

Târgul începe chiar mâine, 8 martie, și își va închide „porțile” duminică, 12 martie, toți cei interesați având acces liber. Până în acest moment, Ministerul Agriculturii spune că la eveniment și-au anunțat prezența peste 30 de producători și artizani locali, din regiunea de Nord Vest și Centru a României.

Asociația „Produs de Cluj” promovează, prin intermediul târgurilor naționale și internaționale, de peste 10 ani, preparate alimentare realizate de mici întreprinzători locali, obținute din materie primă provenită din microfermele proprii și de la fermieri din zonă, punând în valoare brandurile regionale și nu numai.

În cadrul acestui târg vor fi expuse produse atestate tradițional din categoria panificație și patiserie (pâine de casă cu cartofi, chec de casă, colac cu nucă), dar și produse care au dobândit mențiunea „produs montan” din categoria lactate, fructe și legume procesate și multe altele.

Vizitatorii se vor bucura de o ofertă variată, având posibilitatea de a degusta și achiziționa preparate din carne, lapte, fructe și legume, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, uleiuri presate la rece, produse de patiserie, produse apicole, țuică și vin, obținute de producătorii români prin valorificarea materiei prime locale.

Specificul zonei Ardealului va fi reprezentat de meșterii artizani care vor expune costume populare, sculpturi în lemn, pielărie sau sticlă, precum și renumitele păpuși artizanale, îmbrăcate în port tradițional românesc.

De-a lungul celor cinci zile de târg, între orele 9.00-19.00, vizitatorii vor putea lua parte la spectacole și la recitalurile ansamblurilor folclorice, susținute de interpreți renumiți.

„Târgul de primăvară” le va da ocazia tuturor celor care ne vor vizita să cumpere pentru cei dragi flori specifice acestui anotimp de la florarii români care se vor afla în curtea ministerului”, transmite Ministerul Agriculturii într-un comunicat de presă.

Articolul precedentCiolacu, despre alegerile locale: „La Capitală PSD are candidat, se numește Gabriela Firea”
Articolul următorEx-ministrul Dan Vîlceanu, pro moțiunea împotriva lui Marius Budăi: „Am votat pentru demiterea ministrului!”