Sursa: Facebook

Astăzi a fost votul pe moțiunea simplă depusă de USR&Forța Dreptei împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, vot care a adus o surpriză din „aripa” PNL.

Cândva președinte al TSD Gorj, între 2006 și 2009, deputatul Dan Vîlceanu, actualmente PNL, a votat pentru demiterea lui Budăi, nu din greșeală, cum poate s-ar crede, ci cumva asumat.

Fost ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu, iar pentru o scurtă perioadă și ministru al transporturilor și infrastructurii, Vîlceanu a explicat pe Facebook poziționarea sa, declarând sus și tare că este pro moțiune, pe considerentul că ministrul PSD al Muncii într-adevăr a eșuat.

Moțiunea intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale” a fost respinsă cu 86 de voturi, 177 împotrivă și 4 abțineri, însă chiar și a așa, a obținut 30 de voturi în plus față de numărul semnatari. Iar în postarea de pe Facebook, Vîlceanu leagă votul său de faptul că, de la o pensie medie de 1.500 de lei în 2020, în 2021 s-a ajuns la 1.666, iar în 2022 abia la 1.734 de lei.

Pensia medie a crescut cu 166 de lei de la 2020 la 2021 și cu doar 68 de lei de la 2021 la 2022. În plus, inflația a fost 5% în 2021 și 14% în 2022.

Ieri, la dezbaterea moțiunii simple, ministrul PSD Marius Budăi spunea că pensionarii trăiesc mai bine de când a venit PSD la guvernare. Având în vedere datele de mai sus, mă tem că iar a mințit în plenul Camerei Deputaților.

Același ministru a mers la protest în fața Palatului Victoria împotriva Guvernului din care face parte, a întârziat reforma pensiilor speciale și a pensiilor din sistemul public de pensii, generând un risc de pierdere a fondurilor din PNRR.

În plus, am aflat din presă și comportamentul la adresa femeilor, care nu e demn de un ministru.

Având în vedere toate cele menționate mai sus, astăzi, la votul pentru moțiunea simplă împotriva ministrului Budăi puteți să intuiți cum am votat.
Am votat pentru demiterea ministrului Marius Budăi
”, explică Dan Vîlceanu.

Articolul precedent„Târg de Primăvară” în curtea Ministerului Agriculturii, pentru promovarea produselor românești
Articolul următorDezastrul ecologic de la Târgșorul Vechi, Prahova se vede din avion