Sursa: Facebook

Camera Deputaţilor va dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Marius Budăi, depusă de 56 de parlamentari USR şi neafiliaţi aparţinând Partidului Forţa Dreptei, după o amânare de câteva zile.

Votul pe moțiunea intitulată „Marius Budăi – ministrul salvării pensiilor speciale” va fi dat marţi, discuțiile de astăzi urmând a demara, conform programului, începând cu ora 16.00.

Moţiunea simplă a fost iniţiată pe 21 februarie, adică cu două zile înainte ca mai multe de organizații neguvernamentale din România să ceară demisia ministrului Muncii în contextul unor acuzații de hărțuire sexuală la adresa unor colege de partid. În ceea ce privește acuzațiile aduse în moțiune, acestea au legătură, după cum spune și titlul acesteia, cu pensiile speciale.

A trecut peste un an de când PSD este la Ministerul Muncii, pe care l-a transformat în ministerul salvării pensiilor speciale, dar şi al supraimpozitării muncii celor mai săraci dintre cei care lucrează. Cu sau fără Marius Budăi la Ministerul Muncii este acelaşi lucru.

De fapt, Marius Budăi nu munceşte, el nu ratează nicio emisiune TV la care, de fapt, nu spune nimic despre cum salvează pensiile speciale sau despre cum supraimpozitează contractele cu normă parţială. Adevărul este că nici PSD nu îi pasă prea mult de Marius Budăi, pe care l-ar putea sacrifica, la o adică, la rotativă. (…)

Se vede cu ochiul liber că PSD şi Marius Budăi au ciudă pe sistemul de pensii private – Pilonul II, transmiţând informaţii eronate cum că deficitul la bugetul de pensii s-ar datora banilor care se transferă la Pilonul II. (…)

Sunt prea multe dovezi privind incompetenţa şi nepăsarea de care a dat şi dă dovadă Marius Budăi, privind scutul pe care l-a clădit în jurul specialilor şi al pensiilor speciale ale acestora, punând în pericol, de dragul unor pensii nesimţite, miliardele pe care ar urma să le primească ţara pentru dezvoltare.

Dacă PNRR va eşua, acest eşec are deja un chip: Marius Budăi din clanul PSD. Domnule Marius Budăi, găsiţi-vă un loc de muncă în sectorul privat pentru a vă demonstra valoarea, pentru că în sectorul public aţi eşuat lamentabil. Dacă vă primeşte cineva în sistemul privat”, se menţionează în textul moţiunii.

Articolul precedentSenatul vrea să cumpere 22 de limuzine cu peste 900.000 de euro
Articolul următorGabriel Oprea, achitat în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină: fapta nu există