Achiziții la Senat în această perioadă, parlamentarii – sau măcar o parte dintre ei – urmând să beneficieze de autoturisme noi.

Săptămâna trecută, pe SEAP a fost publicată o licitație a Senatului, prin intermediul căreia se caută 22 de autoturisme tip limuzină, din explicațiile secretarului general Mario Ovidiu Oprea acestea urmând a înlocui mașini vechi de 16 ani.

Valoarea contractului de achiziție pe care urmează a îl încheia Senatul a fost estimată la 4.537.815,13 lei, respectiv peste 900.000 de euro, cele 22 de limuzine fiind, aparent, ultimele de care ar fi nevoie pentru a îmbunătăți parcul auto.

Senatorul Oprea a arătat că și anul trecut a fost efectuată o achiziție similară, când au fost cumpărate 20 de limuzine, autoturisme care pot fi folosite doar de câțiva parlamentari din „conducerea Senatului, grupurile parlamentare, comisiile permanente ale Senatului și comisii speciale. Dintre angajații Senatului sunt doar cinci care, conform hotărârii Biroului permanent, au acest drept”.

În parcul auto al Senatului României a existat un număr de 40 de autoturisme, toate producție 2007, deci 16 ani.

Anul trecut am reușit să înlocuim 20 dintre acestea, în urma unei licitații care s-a finalizat, din fericire, pentru că aceste autoturisme au o medie de kilometri parcurși de 400.000 de kilometri. Sperăm să reușim și anul acesta să le înlocuim și pe celelalte 20 de automobile aflate în parc. (…)

Eu nu sunt foarte, foarte în temă, dar cred că aceste cerințe sunt oricum aflate în pachetul standard al fiecărui automobil, iar un automobil cu o capacitate de 2.000 de centrimetri cubi, de exemplu, care nu este una extraordinar de mare, are această putere, fără niciun fel de excepție, la toate brandurile.

Autoturismele pe care anul trecut le-am achiziționat au fost brandul Skoda Superb, de exemplu, și respectau aceste cerințe”, a spus Mario Oprea, citat de B1 TV.

Articolul precedentEXCLUSIV zin.ro – Lipsa de responsabilitate a Occidentului față de Ucraina, somnambulism pe marginea prăpastiei, trage semnalul de alarmă filosoful german Jürgen Habermas  
Articolul următorDezbateri în Camera Deputaților pe moțiunea împotriva ministrului Muncii: „Găsiţi-vă un loc de muncă în sectorul privat pentru a vă demonstra valoarea”