Mihai Tudose

Ca de la vicepreședinte de partid la vicepreședinte de partid, social democratul Mihai Tudose răspunde criticilor aduse de omologul său din PNL, Rareș Bogdan, și în general criticilor puse în discuție de liberali vizavi de măsurile propuse pentru reducerea deficitului bugetar.

De când liderii PSD și PNL au anunțat că au căzut la un acord, „înțepăturile” membrilor din ambele partide nu au lipsit, aceasta în condițiile în care europarlamentarul Mihai Tudose a ținut să sublinieze că este vorba doar despre propuneri și nu este încă nimic stabilit.

Nu doar Tudose a ieșit cu declarații, ci și șeful său de partid, actualul premier Marcel Ciolacu. Astfel, acesta a subliniat pe Facebook că se duc încă tratative, inclusiv la Bruxelles, unde a anunțat că „vom renegocia PNRR până pe 31 august pentru a reprioritiza proiectele de care România are cu adevărat nevoie – nu ce au visat noaptea nepricepuții care au lăsat cel mai mare deficit bugetar din istoria modernă a țării”. T

În același timp, Ciolacu a subliniat că „ar fi o greșeală pe care eu nu mi-o asum sub nicio formă ca noi să nu luăm anumite măsuri, în acest moment, când trebuie luate, mai ales în zona bugetară”, dar și că „România nu intră în recesiune, dar are un moment de depășit în ceea ce privește asumarea deficitului”, punctând că, dacă nu va reuși ceea ce și-a propus, își va depune mandatul.

Și, din ce a explicat Tudose la Realitatea TV, ordonanța privind reducerea deficitului bugetar „nu există, sunt niște drafturi”, punând accentul pe faptul că atacurile la adresa PSD pe această temă nu sunt întemeiate:

Unele dintre măsuri vin de a bloca unele posturi bugetare care sunt libere. Nu blocăm în învățământ, în sănătate. Nu blocăm peste tot, da se face analiză. Bă, dacă ai funcționat până acuma cu zece posturi libere, mai rămâi și așa un an. (…)

M-a deranjat ipocrizia domnului Rareș Bogdan. Aceste eliminări de facilități și scutiri de taxe au fost introduse în PNRR de liberali, noi doar duce mai departe acest proiect. Nu noi am împrumutat sute de miliarde și nu noi am dus situația în punctul în care trebuie să aprindem lumina și să operăm bolnavul.

Domniile lor fac scandal în public pentru că la ei acolo începe măcelul. Mai bine ar veni cu niște contra-măsuri sau să vină cu o alternativă pe masă. Deocamdată ei nu au nicio propunere mai bună, doar nu sunt de acord cu propunerile noastre.

Eu nu înteleg dacă Rareș Bogdan vorbește în numele partidului sau în numele domniei sale. Noi trebuie să luăm niște măsuri că altfel economia României se va duce în cap”.

De altfel, europarlamentarul a scris anterior și pe Facebook, în stilul care îl caracterizează, câteva rânduri dedicate criticilor aduse PSD:

Cine vinde potcoave? Unde-i calu’?
Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL RB o mulțime de lucruri…

Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului! De ce vă e frică?!?

Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință proprietatea”… Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD. Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post. Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta. Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta. Dar, da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie. Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație.

A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’!”.

Articolul precedentGabriela Firea, în scandalul „azilelor groazei”: „Nu sunt acuzată de absolut nimic și nici nu pot fi”
Articolul următorPolițiști din Arad, acuzați de luare de mită: au solicitat și primit sute de euro de la cei care voiau să se asigure că obțin permisul de conducere