Sursa: 123rf.com

Patru polițiști din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (SPCRPCÎV) Arad sunt acuzați de luare de mită, în legătură cu sume de bani pe care le-ar fi solicitat și primit de la mai mulți cursanți ai școlilor de șoferi, pentru ca aceștia să treacă cu bine de proba practică pentru permisul de conducere.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara arată că momentan cei patru sunt suspecți, însă „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”, cel mai probabil instructorii auto care au intermediat primirea banilor și cursanții care au remis sumele respective.

Cercetările concrete care sunt derulate la acest moment îi vizează pe comisarii șefi de poliție Vasilică Bogdănel Mironescu și Daniel Bezergheanu, inspectorul principal de poliție Ioan Ghergheș și pe agentul șef de poliție Ionuț Tiberiu Stoica.

Despre cei patru, polițiștii anticorupție detaliază că, în calitate de polițiști examinatori în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule Arad, au „făcut rost” de sute de euro de la cursanții școlilor de șoferi. Faptele, arată DNA într-un comunicat, s-au derulat începând cu toamna anului trecut:

În perioada octombrie 2022 – martie 2023, cei patru suspecți (…) ar fi pretins și primit de la mai mulți candidați la examenul de permis auto (prin intermediul unor instructori auto) sume de bani cuprinse între 200 și 400 de euro pentru a fi ajutați să promoveze proba practică în vederea obținerii permisului de conducere.

În concret, candidații la examenul de permis auto ar fi dat sumele respective de bani instructorilor pentru promovarea probei practice, care la rândul lor le-ar fi lăsat în compartimentul portierei dreapta față a autoturismului cu care se desfășura proba practică, iar la finalul probei, înainte de a se da jos din autoturism, polițiștii examinatori ar fi luat sumele astfel lăsate și i-ar fi declarat admiși pe aceștia”.

Articolul precedentMihai Tudose, la atac: „Din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro”
Articolul următorWizz Air anunță că va anula mai multe zboruri în perioada următoare. Ce pot face clienții