Dacă în aprilie Teodor Meleşcanu demisiona din Forţa Naţională, partid pe care îl conducea, sub pretextul că își dedică de acum „toată energia poporului meu”, singurătatea politică pare că nu i-a priit. Azi, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) a anunțat că fostul președinte al Senatului, fost ministru și fost director al Serviciului de Informații Externe este cel mai nou membru și totodată unicul parlamentar al formațiunii în Senat. Ba chiar au dat un comunicat de presă, cu o declarație asumată de Teodor Meleșcanu, care afirmă că de acum înainte va veni o schimbare.

Consider că responsabilitatea esențială a unei persoane care exercită o funcție publică o reprezintă promovarea valorii umane ca esență a oricărui model social legitim. După o viață întreagă dedicată proiectelor social-liberale, asumarea identității umaniste este un pas firesc, care răspunde atât reperelor pe care le-am promovat întotdeauna – demnitate, echilibru, pragmatism – cât și așteptărilor concrete ale națiunii noastre. Românii își doresc un proiect politic nou, capabil să depășească vechile conflicte și inerții, să construiască trainic, nu să dărâme. Am încredere că umaniștii pot genera o astfel de schimbare și mă voi strădui să contribui cu întreaga mea experiență la succesul acestui proiect”, este ceea ce promite Teodor Meleșcanu.

Pe numele său complet Teodor-Viorel Meleșcanu, omul politic acum în vârstă de 79 de ani a încercat tot ceea ce se putea încerca încă din anii 90. A fost ministru de externe în perioada 1992-1996 în guvernul Văcăroiu din partea FDSN, dar și din 10 noiembrie 2014 până în 18 noiembrie 2014, în guvernul Ponta. În iunie 1997 a fondat partidul Alianța pentru România, împreună cu câțiva foști membri ai PDSR, iar în legislatura 1996-2000 a fost senator ales pe listele PDSR. În 2004 a fost ales pe listele Alianței D.A., fiind vicepreşedinte PNL între 2002-2010. În Guvernul Tăriceanu (PNL), a fost ministrul al Apărării Naționale (aprilie 2007–decembrie 2008). Ca activitate mai recentă, Meleșcanu a fost ales senator în 2016 pe listele ALDE, de unde a plecat în septembrie anul trecut.

Articolul precedentTârg educațional virtual pus la dispoziție de Primăria Capitalei
Articolul următorPrimăria Capitalei inițiază programul Coșul Solidarității: pachete cu alimente de bază și materiale sanitare pentru seniorii Bucureștiului