Dezastru ecologic pe lacul de acumulare al Barajului Pucioasa. Luciul de apă este plin de  deşeuri aduse de viituri de pe malurile apelor din zonă. 

Prefectura Dâmbovița a precizat că de vină sunt  ploile torenţiale din ultima perioadă. Acestea au dus la creşterea nivelului apelor curgătoare şi la formarea de viituri şi au provocat pagube materiale şi probleme de mediu în judeţ. 

Pe lângă viituri, autorităţile spun că au găsit şi deşeuri depozitate ilegal de cetăţeni.   

„Au fost constatate depozite necontrolate de material lemnos, peturi şi resturi menajere pe luciul de apă al Lacului de Acumulare Pucioasa, deşeuri antrenate de viiturile ce au tranzitat localităţile situate în amonte de acumulare, din cauza neefectuării salubrizării şi igienizării cursurilor de apă de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale respective, aceste deşeuri fiind depozitate necontrolat pe malurile cursurilor de apă. La data efectuării verificărilor în teren, personalul de exploatare a Lacului de Acumulare Pucioasa realiza lucrări de igienizare a luciului de apă în zona echipamentelor hidromecanice”, a precizat Prefecturia Dâmboviţa.   

Aspectele sesizate de instituţie au fost scoase la lumină în urma unor controale făcute pe teren. Situaţia a fost semnalată în ultima şedinţa a Colegiului Prefectural.

„Râul Ialomiţa a adus de pe partea de nord a judeţului cantităţi foarte mari de pet-uri, plutitori, crengi, copaci. Personalul din cadrul SGA-ului desfăşoară şi astăzi acţiuni de strângere a pet-urilor şi a plutitorilor. Ca urmare a festivalurilor de săptămâna trecută (nr. Festivalul Padina – Peştera), cred că tot ce s-a aruncat pe zona Platoului Bucegi râul Ialomiţa a fost adus şi oprit în primul baraj pe care l-a găsit, Barajul Pucioasa”, a arătat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Dâmboviţa, Dănuţ Bâzgu.  

Din fericire, Barajul Pucioasa nu mai reprezintă, la acest moment, sursa principală de alimentare cu apă a localităţilor Pucioasa şi comunelor din aval. Alimentarea se face acum printr-o conductă care vine din zona Scropoasa şi nu există pericol pentru populaţie.   

Articolul precedentIrina Tănase îl transformă pe Dragnea în vedetă de Instagram
Articolul următorO societate agricolă a blocat reabilitarea singurului drum judeţean din Delta Dunării
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...