De asemenea, o altă informație la fel de oficială este și faptul că procurorul Marius Bogdan Bulancea îndeplinește funcția de Șef al Unității Operațiuni și Suport al Colegiului Procurorilor Europeni, după ce a fost  ”law officer” al procurorului șef al Parchetului European (E.P.P.O), Laura Codruța Kovesi.

Da, desigur, vorbim de același procuror Marius Bogdan Bulancea cunoscut peste tot în sistem ca fiind, dintotdeauna, ”mâna dreaptă” a Codruței Kovesi. Cel care a condus inclusiv temuta Secție a II-a pentru Combaterea Corupției din cadrul Structurii Centrale a DNA.

Procurorul care a instrumentat mai multe controversate dosare penale, în frunte cu anchetarea mult legendatei OUG 13 care a dus în cele din urmă la căderea ”Regimului Dragnea”. Ca și dosarul prin care fostul procuror general al României, Tiberiu Nițu a fost scos din funcție, locul acestuia fiind astfel luat de către Augustin Lazăr.

Astfel că inițiații sistemului cel puțin chiar nu s-au mirat atunci când, imediat după instalarea sa în fruntea Parchetului European, Laura Codruța Kovesi a solicitat C.S.M. detașarea la Luxemburg a lui Marius Bogdan Bulancea, în funcția de ”law officer” la E.P.P.O.

După care aceeași Laura Codruța Kovesi a revenit cu o nouă solicitare, privind prelungirea detașării celui mai apropiat colaborator al său, de această dată Marius Bogdan Bulancea fiind avansat în funcția de „Head of Operations and College Support”. Post pe care îl ocupă și în prezent.

Dar, totuși, Marius Bogdan Bulancea a preferat să se retragă, ”de bună voie și nesilit de nimeni”, din cadrul Direcției Naționale Anticorupție. Decizie de dată recentă și cel puțin stranie, după ani de zile în care a activat la E.P.P.O., fără a se retrage cu totul de la DNA!

Astfel că ”retragerea ordonată” la Luxemburg a lui Bulancea nu face decât să alarmeze și mai mult cu privire la ipoteza de lucru că ”documentarea” informativă a acestuia nu a fost chiar în zadar…

Însă miza este una cu atât mai uriașă cu cât Bulancea este, la această oră, nu doar un fost șef de Secție a DNA, dar chiar actualul Șef al Unității Operațiuni și Suport al Colegiului Procurorilor Europeni!

Confirmarea ”filajului sexual” care s-ar fi încercat sau chiar exercitat asupra acestuia – mai ales că vorbim de unul ”paralel”! – putând provoca cu adevărat ”scandalul secolului” nu doar la nivelul clasei politice și sistemului din România, dar chiar la vârful Comisiei Europene.

Cu atât mai mult cu cât în ”ițele” acestei afaceri s-ar regăsi și numele unui discret miliardar român, Sorin Paul Stănescu. Exact omul care l-a cununat pe fiul unui Liviu Dragnea anchetat de… Marius Bogdan Bulancea!

Oricum, ținând cont de gravitatea acuzelor fără precedent la acest nivel, partenerii asociați ai ASI verifică chiar în aceste zile documentele intrate în posesia noastră. Documentarea având loc inclusiv ”la firul ierbii”, la două adrese care ar putea completa acest ”puzzle” absolut halucinant! Și în care se regăsesc și două ”blonde paravan”, Valentina și Andreea–Elena. Cele care ar administra averile miliardarilor ”cu probleme” în Justiție.

Spre calmarea acestora din urmă care s-ar putea gândi la ”gesturi nefirești” pentru a nu trece la ”next level” al dezvăluirilor, făcându-ne datoria să îi înștiințăm că înregistrările – da, da, alea cu 30.000! – se află nu doar în posesia noastră…

Așa că, în cazul miliardarului Sorin Paul Stănescu cel puțin, rămâne de văzut cât va mai sta acesta ”singur în Singureni”… Structurile contrainformative românești și americane luând deja calea celor două locații identificate pe Via Giambellino 42 și Via delle Forbici, 42…   

Articol preluat din ASI-România

VIAASI - Romania
SURSĂLovitura lu' Tache
Articolul precedentMihai Tudose crede că România trebuie să declare „război” Austriei în problema Schengen
Articolul următorMihail Neamțu, după ce a anunțat că va candida la europarlamentare din partea AUR: „Sunt obișnuit cu ura gratuită, locvace și tembelă”
Senior partner Ziarul de Investigatii