Euoparlamentarul PSD Mihai Tudose crede că România ar trebui să își pregătească toate „armele” în cazul în care va exista un nou veto privind aderarea completă la spațiul Schengen.

În prezent, pentru țara noastră a fost dată permisiunea de a circula în voie la frontierele maritime și aeriene, însă acest lucru nu este suficient, motiv pentru care Tudose a explicat care este perspectiva sa pe viitor.

Din 31 martie, Bulgaria și România au devenit state membre ale spațiului Schengen, iar controalele la frontierele aeriene și maritime interne au fost eliminate. Și, potrivit Comisiei Europene, „Consiliul va trebui să adopte o decizie prin care să stabilească data de la care se vor elimina controalele la frontierele terestre interne dintre Bulgaria, România și celelalte țări Schengen. Comisia va continua să ofere Președinției Consiliului tot sprijinul necesar pentru a se asigura că o decizie privind frontierele terestre poate fi luată în cursul anului 2024”.

Faptul că „aşteptăm cumva un nou vot” a fost confirmat ieri de Mihai Tudose, care însă consideră că, în cazul unui nou refuz, țara noastră va trebui „să lupte” cu alte „arme”.

Într-un JAI un nou vot şi atunci spună «Bă,nu». Fiindcă, din momentul acela, Austria trebuie dată în judecată. Îmi asum ce spun. Dată în judecată, stabilite prejudicii. Pus poprire pe acţiunile unor firme şi cu asta basta. Da, eu vă spun care e opinia mea şi aşa ar trebui procedat. (…)

Haideţi să ne aducem aminte de context. Vii şi spui că nu funcţionează Schengen. Nu suntem arbitrii aici să spunem dacă da sau nu. Astăzi, când stăm de vorbă, sunt vreo opt sau nouă graniţe unde sunt controale. Prin sondaj, semicontroale, în spaţiul Schengen.

Dar exact la Consilul JAI acela la care Austria invoca că Schengen nu funcţionează şi din acest motiv Bulgaria şi România nu au ce să caute înăuntru, fiindcă nu funcţionează spaţiul, ei au votat extinderea cu Croaţia”, a explicat Tudose, citat de Știri pe Surse.

Articolul precedentGalerie Foto – Sala Palatului, prea mică pentru susținătorii lui Popescu Piedone
Articolul următorKOVESI! FILAJ SEXUAL la BULANCEA!