AUR și-a anunțat candidații – unul și unul – pe lista pentru alegerile europarlamentare, printre care și Mihail Neamțu, cunoscut pentru afirmațiile sale uneori nepotrivite.

Deși în trecut Neamțu critica atât formațiunea cât și pe liderul acesteia, George Simion, se pare că acum s-a regăsit din nou într-un alt partid.

E și convins că va ajunge la Bruxelles, și, cum era de așteptat, nu a primit doar felicitări și aplauze pentru schimbarea sa de optică. Însă, pe Facebook, Neamțu lasă a se înțelege că este și a fost un vizionar, adevărul e la îndemâna sa, iar criticile îl lasă rece.

Sunt obișnuit cu ura gratuită, locvace și tembelă”, scrie Neamțu pe Facebook, dând și exemple de momente din viața sa când oamenii nu au fost de acord cu modul său de acțiune sau principiile sale, dar când, în opinia sa, a avut dreptate.

Astfel, Mihail Neamțu enumeră când a „profețit – prin octombrie 2016 – că Donald Trump o va învinge pe H. Clinton” și că a fost subiect de glume „prin 2018 – că Referendumul pentru familie n-are nicio legătură cu Evul Mediu, cu Vladimir Putin sau cu Liviu Dragnea”.

Un alt exemplu al lui Neamțu este legat, cum altfel, de vaccinarea anti-covid, iar lista continuă: „Când am spus că polul conservator, național, creștin-democrat și suveranist din România trebuie construit alături sau împreună cu AUR, dar nu contra lor, am fost condamnat drept oportunist, traseist, oportunist și anti-occidental.

Ceea ce vom descoperi în 9 iunie 2024 este un fapt elocvent sub raport sociologic, teologic, moral și politic: românii din Marea Britanie, Germania, Franța, Italia și Spania – conaționalii deja familiarizați cu problemele Europei – vor vota masiv lista Alianței pentru Unirea Românilor, împotriva plagiatorilor și cleptocraților din PNL-PSD. Pe bună dreptate”, mai avertizează Neamțu.

Neamțu a anunțat că a trecut la AUR, cu e explicație cel puțin bizară,anume că unele critici pe care le-a adus inițial acestei formațiuni le-a făcut cumva sub imperiul medicamentelor, dat fiind că era tratat pentru Covid. Mihail Neamțu este prezentat de Wikipedia drept „politician, eseist, prezentator de televiziune, teolog”.

Tot aici se însiruiesc și partidele pe la care a trecut Neamțu, până să găsească un nou partid drept „casă” și trambulină în alegeri: în 2011 a pus bazele Mișcării Noua Republică și a fost ales președinte al noii formațiuni – Partidul Noua Republică (PNR). În 2012 a participat la alegeri pe listele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD), iar mai apoi, la alegerile parlamentare din 9 decembrie Mihail Neamțu a candidat din partea ARD pentru un colegiu de deputat în Arad. În 2017, Mihai Neamțu a revenit în viața publică, devenind membru al Partidului Național Liberal.

În 2019 s-a înscris în Partidul Mișcarea Populară (PMP), iar în 2021 era purtătorul de cuvânt al partidului. În anul 2020 a candidat fără succes din partea PMP la alegerile locale pentru a ocupa postul de primar în sectorul 3 al capitalei. În anul 2024, Neamțu a anunțat că va participa la alegerile europarlamentare, având susținerea lui George Simion și a partidului AUR.

Articolul precedentKOVESI! FILAJ SEXUAL la BULANCEA!
Articolul următorGeoană avertisment asupra „atacurilor rusești pe dezinformare, pe cibernetic împotriva alegerilor”