Sursa foto: Facebook/ Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, vine cu vești privind pericolele care ne pândesc în campania electorală.

Alegerile se apropie, iar de luna viitoare începe campania, moment din care, avertizează Geoană, „va fi jale cu atacurile rusești pe dezinformare, pe cibernetic împotriva alegerilor, inclusiv în România”.

Declarațiile au fost făcute aseară, la Digi 24, unde Mircea Geoană a subliniat că „vom avea niște alegeri în care sper ca românii să vină în număr foarte mare la vot pentru a-și proteja votul și pentru a nu lăsa ca viitorul președinte al acestei țări să fie numit de oligarhia politică”.

Există în clipa de față o definiție mult mai largă a securității naționale și a securității aliate. Există una militară, evident. Există și o dimensiune de securitate economică, de securitate cibernetică, de securitate în fața teatrelor hibride.

Uitați-vă ce se întâmplă în Republica Moldova și la noi. Securitate democratică, pentru că va fi jale cu atacurile rusești pe dezinformare, pe cibernetic împotriva alegerilor, inclusiv în România. La prezidențiale nici nu vreau să mă gândesc ce va fi, în încercarea de a opri forțele prooccidentale și de a aduce, poate unii mai favorabili decât cei pe care îi avem. (…)

Există două forțe aici. E o forță evident antioccidentală pe care Rusia și alții încearcă să o facă la noi, să încurajeze pe cei care nu sunt neapărat proruși, dar sunt antioccidentali – și există o linie de confuzie deliberată în această zonă.

Și doi, așa cum arată sondajele, 56% dintre români și românce consideră că alegerile din anul acesta vor fi fraudate, că nu vor fi libere și corecte”, a punctat Geoană pentru sursa citată.

Articolul precedentMihail Neamțu, după ce a anunțat că va candida la europarlamentare din partea AUR: „Sunt obișnuit cu ura gratuită, locvace și tembelă”
Articolul următorCampania electorală în Sectorul 1. Andrei Chiliman și George Tuță, la braț prin sector