Mărturia unui cadru medical din Sibiu: pacienți Covid sedați și legați de paturi

„Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo”, a mai spus bărbatul care a preferat să dea declarații sub protecția anonimatului

Un cadru medical de la secția ATI din Spitalul Județean Sibiu face acuzații grave la adresa politicii spitalului. Mai exact, acesta acuză că pacienții suferinzi de Covid-19 ar fi legați de paturi cu feșe și ar fi sedați – totul pentru liniștea cadrelor medicale. Mai mult decât atât, aceștia ar prezenta răni din cauza legăturilor.

Pacienții ar fi sedați cu Propofol, Fentanyl și Midazolam

Potrivit cadrului medical care a preferat să dea declarații sub anonimat, pacienții Covid de la secția de terapie intensivă din cadrul Spitalului Județean din Sibiu ar fi sedați cu Propofol, Fentanyl și Midazolam, sedative puternice și nerecomandate celor care prezintă insuficiență respiratorie. De asemenea, acesta acuză că în secție ar activa în mod deosebit medici rezidenți, care ar aplica tratamente universale tuturor pacienților, indiferent de particularitățile pe care aceștia le prezintă, dând dovadă de incompentență și neglijență în serviciu. „Pe șeful ATI nici nu cred că l-am văzut de două ori în viața mea”, a mai spus acesta pentru publicația Turnul Sfatului.

OLAF a identificat tentative de fraudă cu vaccinuri anti-Covid

„Pe un om cu insuficiență respiratorie dacă îl sedezi, moare. Pentru că în insuficiență respiratorie nu se dă de dormit și seara. Se face terapie. Se face oxigeno-terapie. (…) Și eu am omorât oameni, pentru că am lucrat acolo. Chiar dacă din toate puterile mele am încercat să fac totul să nu încarc acele seringi cu sedare”, a declarat cadrul medical, sub anonimat, pentru publicația sibiană Turnul Sfatului.

Publicația sibiană ar fi încercat să ia legătura cu reprezentanții Spitalului Județean din Sibiu, pentru confirmarea sau infirmarea celor relatate de cadrul medical, însă până în acest moment nu ar fi primit niciun răspuns din partea oficialilor. Mai mult decât atât, potrivit aceleiași surse, rata e mortalitate în cadrul secției de terapie intensivă a spitalului menționat anterior ar fi de 71,51%, de la începutul pandemiei.

Articolul precedentPippidi, despre Cîțu: are intenția să fie un premier reformator
Articolul următorEolienele din județul Constanța, profitabile doar până la un punct
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.