Sursa foto: Newsweek Romania

Directorul pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a anunțat că vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 este o soluție de „ultimă instanță.” El a spus că poate fi aplicată o astfel de măsură doar în contextul în care toate celelalte opțiuni au fost epuizate.

Mai mult, reprezentantul european al OMS a mai precizat că „eficacitatea obligativităţii depinde foarte mult de context.” „Ceea ce este acceptabil într-o societate şi într-o comunitate poate să nu fie eficient şi acceptabil în alta”, a atras atenţia reprezentantul european al OMS, relatează Digi24.

Vaccinarea obligatorie în mai multe state europene

În Europa, tot mai multe țări dezbat introducerea vaccinării obligatorie sau nu. Spre exemplu, Austria a anunțat că din 1 februarie 2022, toți cetățenii vor fi obligați să se vaccineze împotriva COVID-19. De asemenea, Germania dezbate dacă să facă obligatorii vaccinurile împotriva coronavirusului.

Odată cu apariția noii tulpini sud-africane, reprezentanții OMS au făcut apel la o mai bună protejare a copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Pentru a evita o închidere a școlilor și a cursurilor, OMS recomandă o creștere a testărilor în unitățile de învățământ și luarea în considerare a vaccinării elevilor în cel mai scurt timp.

 „Folosirea măştilor şi o bună ventilaţie (a claselor), precum şi testarea regulată ar trebui să fie regula în toate şcolile primare, iar vaccinarea copiilor ar trebui să fie discutată şi luată în considerare la nivel naţional, pentru a proteja şcolile”, a afirmat Hans Kluge, reprezentanul european OMS, relatează sursa citată.

Totodată, OMS și-a declarat îngrijorarea cu privire la noua tulpină Omicron ce a apărut spre sfârșitul lunii noiembrie în Africa de Sud. Reprezentanții OMS sunt de părere că o victorie împotriva tulpinei Delta astăzi va fi „o victorie împotriva Omicron mâine.”

 „Omicron este în vizorul nostru şi este în creştere, şi avem dreptate să fim îngrijoraţi şi precauţi. Însă problema în prezent este Delta şi modul în care reuşim să luptăm împotriva Delta astăzi va fi o victorie împotriva Omicron mâine”, a mai precizat Hanse Kluge.

Nelu Tătaru după întâlnirea cu reprezentanții OMS: „Avem soluția, iar aceea se numește vaccin și prevenție”

Articolul precedentConsilieri APIA Arad, pedepse cu suspendare pentru mită. Li s-a interzis să mai ocupe posturile din cadrul instituției
Articolul următorAdrian Marinescu, despre Omicron după sărbătorile de iarnă: „Putem vorbi deja de un nou val”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.