Germania scoate Marea Britanie de pe lista „roșie”

Marea Britanie, Nepal, Rusia, Portugalia și India nu mai sunt pe lista „interzisă” a Germaniei

Foto: Pixabay.com

Germania a anunțat că are de gând să renunțe la restricțiile aplicate cetățenilor din Marea Britanie. Regatul a fost introdus pe lista „roșie”, în urma multelor cazuri de Covid semnalate pe teritoriul țării, îndeosebi fiind vorba despre tulpinile Delta și Delta Plus.

Germania elimină interdicțiile de călătorie pentru cetățenii mai multor țări

Printre țările eliminate de pe lista „interzisă” se numără Marea Britanie, India, Portugalia, Rusia și Nepal. Această măsură urmează să intre în vigoare de astăzi, 7 iulie, informează BBC, citat de Angliamea.ro.

Citește și: Muncitorii români, regretați de italieni. Românii preferă acum Germania sau Marea Britanie

Până acum, țările menționate se aflau în zone considerate a fi periculoase, astfel că s-au aplicat restricții de călătorie spre Germania, în condițiile răspândirii virulente a noilor tulpini Covid, Delta și Delta Plus. Țările au fost, astfel, reclasificate acum, însă se află încă sub monitorizare, pericolul nefiind încă eliminat complet.

Cei vaccinați nu vor fi obligați să stea în carantină, odată ajunși pe teritoriul Germaniei. Măsura nu se aplică, însă celor nevaccinați, aceștia fiind nevoiți să petreacă 10 zile în carantină, având opțiunea scurtării perioadei dacă prezintă un test negativ în cea de-a cincea zi.

Noua măsură vine după ce premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat că, începând cu data de 19 iulie, se vor ridica toate restricțiile impuse în Regat, în contextul pandemiei de Covid. Încă se așteaptă deciziile oficiale cu privire la situația vaccinaților și nevaccinaților, însă se preconizează că acestea vor fi anunțate în ce mai scurt timp de către guvernul Marii Britanii.

Mai mult, Regina Elisabeta a II-a a avut parte de o întrevedere cu cancelarul german, Angela Merkel, la sfârșitul săptămânii trecute, la Castelul Windsor. De menționat că aceasta a fost ultima întâlnire dintre cele două, în calitate oficială, de vreme ce zilele Angelei Merkel la cancelaria Germaniei sunt numărate. În curând se vor organiza alegeri, iar Angela Merkel a anunțat că nu are intenția de a mai candida.

Articolul precedentPremierul Florin Cîțu are statuie de aur în Piața Victoriei
Articolul următorPSD, către Armand: „Clotilde ajunge! E prea mult!! Trop c’est trop! Enough is enough!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.