Muncitorii români, regretați de italieni. Românii preferă acum Germania sau Marea Britanie

În timp ce românii iau calea țărilor care îi plătesc mai bine, economia Italiei începe să sufere consecințele

Preluare foto: DW

Profilul muncitorilor români din străinătate pare să se fi schimbat în ultimii doi ani, cu atât mai mult în ultima perioada, cea pandemică. Astfel, italienii au ajuns acum să-i regrete pe români, cei din urmă alegând mai degrabă să meargă la muncă în alte țări, precum Germania sau Marea Britanie.

Muncitorii români „preferă să plece în Germania și Marea Britanie, unde sunt plătiți mai bine”

Potrivit Gazeta Românească, muncitorii români și-ar fi schimbat, în ultima perioadă, opțiunile, alegând alte țări, în detrimentul Italiei, cea care a reprezentat, timp de aproape trei decenii „Mecca” românilor. „Germania, Regatul Unit şi Franţa se pregătesc să aducă din România cât mai mulţi lucrători agricoli”, a declara Jean-René Bilongo, reprezentant al Federaţiei Muncitorilor Agroindustriali din Italia, conform sursei menționate anterior.

Fenomenul afectează economia italiană

Citește și: Minore românce, duse în Italia să se prostitueze

Salariile mai mari, oferite românilor în alte țări, i-au impulsionat pe aceștia să se reorienteze. Consecința pare să fie una destul de neplăcută pentru italieni, cei puși acum în situația unei economii în scădere.

Conform declarațiilor lui Jean-René Bilongo, românii sunt „lucrători cu abilităţi foarte bune, care au dobândit un grad deosebit de profesionalism, care susţin agricultura şi, prin urmare, contribuie la calitatea produselor alimentare şi a agriculturii Made in Italy”.

În totală contradicție se află pericolul infectării, mai ales atunci când vorbim despre Marea Britanie, unde tulpina Delta face, în acest moment, ravagii. În ciuda pericolului, muncitorii preferă, în continuare, să pună banii pe primul plan și să neglijeze avertismentele autorităților, însă și pe cele ale ONG-urilor.

Citește și: Italia. Poliția a destructurat o rețea ce vindea certificate europene false

Articolul precedentRenate Weber: „A fost un atac la adresa instituției, nu a mea”
Articolul următorCîțu, mai bun ca Ion I. C. Brătianu? „Economia are cea mai rapidă revenire după o criză economică din ultima sută de ani”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.