Sursa foto: observatorcultural.ro

Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea vizita Bucureștiul, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă când un lider al Bisericii Catolice vizitează o țară preponderent ortodoxă.

Înaltul prelat a fost primit în acea perioadă de Patriarhul României Teoctist și președintele țării Emil Constantinescu. Suveranul Pontif a spus atunci că vine în țara noastră ca „un pelerin al păcii” și al înțelegerii între popoare și discipolii lui Hristos.

(…) Doresc ca păstorii şi credincioşii să facă, la rândul lor, gesturi concrete de dialog şi de primire reciprocă, ce vor demonstra că iubirea fraternă în Cristos nu e o vorbă în zadar ci o componentă a vieţii creştine şi a Bisericii”, a spus Papa Ioan Paul al II-lea într-un discurs susţinut la Palatul Cotroceni pe 7 mai, în urmă 23 de ani, informează descopera.ro.

Un Papă pentru oameni. Ioan Paul al II-lea, un adevărat simbol al moralității și dragostei creștine

Îndrăgitul Suveran Pontif, cunoscut pentru charisma sa și modul în care propovăduia cunoașterea creștină, a contribuit serios la căderea comunismului, acesta călătorind pe toate continentele, fiin supranumit „atletul lui Dumnezeu.”

În cei aproape 27 de ani de domnia, Karol Wojtyla a reușit să țină pe prima pagină Biserica Catolică, iar credincioșii s-au simțit mai siguri pe ei înșiși datorită Papei Ioan Paul al II-lea.

Acesta s-a născut în 1920, iar la doar 9 ani a rămas orfan de mamă, el fiind crescut de tată. Acesta și-a dedicat întreaga viață Fecioarei Maria, modelul mamei și al soției sale.

Tot într-o zi de mai, în urmă cu patruzeci de ani, Suveranul Pontif polonez a fost împușcat  în Piața San Pietro. Atentatul a avut loc la ora 17, prelatul având o fetiță în brațe pe care o încredințează din nou părinților.

Două împușcături se aud, moment în care Papa Ioan Paul al II-lea se prăbușește în automobilul decapotat cu care parcurgea Piața San Pietro.

La finalul lunii mai 2019, după 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, actualul Papă Francisc a făcut, la rândul lui, o vizită istorică în România.

Citește și articolul: Papa Francisc, după discuția avută cu Viktor Orban: ”Războiul se va termina pe 9 mai”

Articolul precedentPoșta Română va vinde produse alimentare și nealimentare
Articolul următorÎncepe o nouă rundă de testare în masă pentru Covid-19
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.