Sursa: Captură video

La distanță de un an de când Parchetul Genral bloca o posibilă analiză a tezei de doctorat asumată de premierul Nicolae Ciucă, lucrurile sunt pe cale să se schimbe.

Emilia Șercan, jurnalista care a și dezvăluit în ianuarie 2022 că lucrarea de doctorat a premierului are părți întregi copiate din alte lucrări, a precizat că Parchetul General și-a terminat propria investigație, cazul a fost clasat, ceea ce înseamnă că documentele s-au întors la Universitatea Națională de Apărare (UNAP), care poate face propria anchetă în ceea ce privește suspiciunea de plagiat.

Potrivit Emiliei Șercan, „Parchetul General a trimis instituției o adresă de informare prin care a anunțat că dosarul de încălcare a proprietății intelectuale prin plagiat, care îl viza pe premierul Nicolae Ciucă, a fost clasat”. De acum, spune aceasta, totul este doar o chestiune care ține de UNAP.

Dosarul deschis anul trecut la Parchetul General și închis acum circa trei săptămâni, pentru că faptele de care dr. Ciucă a fost acuzat erau prescrise din 2008, nu a făcut altceva decât să împiedice analizarea tezei acestuia de către Comisia de Etică a UNAP și de către CNATDCU.

Acum, Comisia de Etică a UNAP are posibilitatea să se pronunțe pe dovezile de plagiat prezentate de mine acum un an.
Cu alte cuvinte, bebelușelor, dans!
”, scrie Emilia Șercan pe Facebook.


Anterior, ieri, jurnalista arăta că dosarul a fost închis de Parchetul General pe 15 martie 2023, dând inițial câteva detalii legate de dosar tot pe Facebook:

Procurorul care a preluat în decembrie dosarul de la procurorul Dragoș Cojocariu, pensionat în decembrie 2022, a constatat că fapta principală de care Nicolae Ciucă a fost acuzat – încălcare a dreptului de proprietate privată – era prescrisă încă din 2008, lucru pe care l-am semnalat încă din februarie anul trecut.

Singura consecință a deschiderii acestui dosar penal pentru o faptă demult prescrisă a fost că nici CNATDCU și nici Comisia de Etică a UNAP i-au putut analiza teza lui dr. Ciucă întrucât procurorul Dragoș Cojocariu a ridicat de la sediile celor două instituții toate documentele legate de teza premierului, atât în original, cât și în copie.

Dr. Ciucă a fost acuzat de o a doua infracțiune, cea de uz de fals în formă continuată – despre a cărei existență nu s-a știut până astăzi. În acest caz, procurorul a constatat că fapta nu există.
Mingea este acum la UNAP, universitatea care i-a dat lui dr. Ciucă titlul de doctor în 2003
”.

Articolul precedentProtest al fermierilor astăzi, în toată țara
Articolul următorMinistrul Daea le dă dreptate fermierilor care protestează: „Le ajunge cuţitul la os”