Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan
Sursă foto: Facebook/Emilia Șercan

Devenit preşedintele PNL, Nicolae Ciucă și-a susținut afirmațiile anterioare, afirmând că nu a plagiat, în ciuda investigației Emiliei Șercan.

Jurnalista a studiat lucrarea de doctorat a premierului și susţine că aceasta are părți întregi copiate din alte lucrări.

Premierul a ținut să precizeze că, în prezent, trebuie lăsate instituţiile să îşi prezinte concluziile pe acest subiect. Prin urmare, în funcţie de rezultatul anunţat, va lua o decizie “în conformitate cu principiile de onoare şi de demnitate”.

Nicolae Ciucă a fost ales președinte PNL, fiind singurul candidat pentru această funcție

Într-un text publicat pe contul de socializare, Emilia Șercan a declarat că premierul României ”a atins culmea supremă a ipocriziei mai repede decât orice politician versat”.

Mai mult, jurnalista a adăugat faptul că Nicolae Ciucă a ajuns președinte al PNL fără să participe la vreo competiție politică reală.

Cu un post aranjat militărește și la comandă de la Cotroceni, este întrebat astăzi de jurnaliști dacă îşi va da demisia de la şefia partidului şi a Guvernului dacă parchetul va decide că a plagiat. O mică observație pentru colegii ziariști: Parchetul General nu poate să stabilească dacă Ciucă sau o altă persoană a plagiat. Pentru că plagiatul nu există ca infracțiune în Codul Penal. Poate să decidă dacă a comis infracțiunea de încălcare a proprietății intelectuale, care în cazul bravului nostru general este prescrisă din 2008, adică de 14 ani”, se arată în textul postat pe pagina de Facebook.

Emilia Șercan, despre plagiatul premierului: ”Parchetul General a ras toate documentele în original și copie. Analiza științifică nu poate fi făcută de CNATDCU”

Și acum despre suprema ipocrizie a lui Ciucă, care declară azi așa: „[…] să lăsăm instituţiile să-şi prezinte concluziile asupra acestui subiect, după care voi lua o decizie”. În primul rând, „să lăsăm” cine? „Să lăsăm” Moș Crăciun, „să lăsăm” Ileana Cosânzeana, „să lăsăm” Paraipan Acuză? Cine „să lăsăm”? Că toată lumea „lăsăm”, mai puțin domnia voastră. Apoi, care instituții” „să lăsăm”? Parchetul General care a ras toate documentele în original și copie ca analiza științifică să nu poată fi făcută de CNATDCU? Sau CNATDCU pe care l-ați blocat chiar dumneavoastră la Curtea de Apel, domnule doctor, general (r), premier și președinte de partid, unde ați cerut suspendarea înregistrării sesizărilor de plagiat care vizau teza aia din care ați plagiat după alte două teze de doctorat? Deci, „să lăsăm” cine și „să lăsăm” care instituții?”, a adăugat jurnalista.

Nicolae Ciucă: “Teza mea de doctorat este rodul cercetării ştiinţifice din anii de studii doctorale şi reflectă munca depusă”

În luna ianuarie, o investigaţie efectuată de jurnalistă într-o anchetă publicată de pressone.ro a dovedit faptul că premierul a plagiat în teza de doctorat.

Printre sursele copiate se numără alte două teze de doctorat.

Ambele teze din care Nicolae Ciucă a plagiat au fost susținute cu câțiva ani înainte în aceeași școală doctorală. Una dintre ele a fost coordonată chiar de îndrumătorul actualului premier, generalul de brigadă în rezervă (r) Emil Chețe.

Articolul precedentRefugii montane panoramice amplasate în premieră în România, atracție pentru mii de turiști
Articolul următorMarcel Ciolacu, despre colaborarea cu Nicolae Ciucă: Discut la telefon cu premierul. Momentan, Coaliția funcționează
Jurnalist full-time / Pesimist part-time