Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna
Sursă foto: Facebook/Tanczos Barna

Deputații dezbat, în cursul zilei de astăzi, moțiunea simplă a USR depusă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

Acestă moțiune a fost depusă în data de 5 aprilie și este semnată de 54 de deputați USR.

Camera Deputaților are pe ordinea de zi de luni, începând cu ora 16.00, dezbaterea moţiunii simple iniţiate de 54 de deputaţi USR. Votul final va fi dat miercuri, 13 aprilie 2022, notează Mediafax, citat de Gândul.ro.

Moțiune simplă: ”Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri”

Potrivit potrivit unui comunicat al USR, moțiunea simplă este justificată de faptul că ministrul Tanczos Barna este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri.

De asemenea, ministrul Mediului trebuie să răspundă pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităților oferite de economia verde și pentru disprețul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenția asupra problemelor.

”Incompetența e dublată de rea voință militantă, cinism și eforturi conștiente de sabotare a propriului mandat”

Incompetența ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa. S-au mai văzut cazuri de miniștri incompetenți. Semnatarii acestei moțiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât. Incompetența e dublată de rea voință militantă, cinism și eforturi conștiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetățenii acestei țări în guvernarea căreia a ajuns, nici moștenirea pe care noi toți trebuie să o lăsăm urmașilor noștri. Domnul ministru nu respectă decât șmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative”, se precizează în moțiune.

Semnatarii arată că ministrul Tánczos Barna nu a prioritizat în mandatul său cauzele pentru care România se află în proceduri de infringement pentru neadoptarea unor reglementări sau planuri obligatorii

Și dacă preferați să băgați hoția sub preș, fiți măcar hoți inteligenți. Dacă îl păstrați pe Tanczos Barna ministru nu o să mai aveți ce fura pentru că România va rămâne fără păduri. Dați-l jos ca să avem măcar despre ce discuta. Apărându-l azi pe Tanczos Barna nu faceți decât să contribuiți la pustiirea acestei țări. Copiii voștri n-au să vă ierte”, se menționează în finalul moțiunii simple.

Articolul precedentMarcel Ciolacu, despre colaborarea cu Nicolae Ciucă: Discut la telefon cu premierul. Momentan, Coaliția funcționează
Articolul următorPortul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră, ca urmare a creșterii traficului de mărfuri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time