Dan Tudorache / Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, cel ce a candidat în urmă cu o săptămână jumătate la un nou mandat în cadrul aceleiași primării este, în continuare, convins că alegerile în sectorul său nu au fost câștigate pe drept, acuzând faptul că imaginile apărute în spațiul public în care câteva persoane scotoceau încăperea în care erau depozitați sacii cu voturi ar fi grăitoare. Potrivit lui Tudorache, o anchetă în acest sens este necesară, întrucât locuitorii Sectorului 1 au dreptul la un proces de vot corect, fără tentative de fraudă. De asemenea, aceiași cetățeni au dreptul de a avea un primar ales pe drept, conform cu voința lor.

Ce spune avocatul lui Dan Tudorache

Potrivit declarației avocatului lui Dan Tudorache, legea electorală ne spune una, realitatea este cu totul alta, întrucât ar fi fost modificate toate cheile de control, concluzia firească a reprezentanților social democrați din Setorul 1 fiind că asta ar putea să denote suspiciuni de fraudă electorală.

„Cu toate că nu a fost admisă nicio contestație de renumărare a voturilor de către Biroul Electoral de Sector (BES 1), a fost modificat numărul voturilor valabil exprimate, cu încălcarea prevederilor legale în materie electorală în vederea finalizării activității de centralizare a rezultatelor alegerilor locale de la nivelul sectorului al Municipiului București. Din analiza numărului de buletine de vot primite din care se scad voturile neîntrebuințate, voturile nule și voturile valabil exprimate, toate cheile de control fiind deja modificate, tot se constată o diferență de 717 voturi care nu se regăsesc și acest fapt conduce la suspiciunea rezonabilă de fraudare a alegerilor. De asemenea, un aspect deosebit de important este modificarea numărului total de alegători, o cheie esențială în întocmirea procesului verbal final de centralizare a rezultatelor, întrucât acest număr este cunoscut anterior datei alegerilor de la momentul repartizării listelor de alegători permanente și complementare către secțiile de votare.

În concluzie, contrar legii electorale, au fost modificate toate cheile de control ceea ce indică suspiciuni rezonabile de fraudă electorală”, a declarat Mihai Drăgan, avocatul lui Dan Tudorache.

Situația încă „se judecă”

Astfel, pentru a soluționa o problemă încâlcită, Dan Tudorache a cerut anchetarea la Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor în Justiției (SIIJ), după cum vă relata redacția Ziarului de Investigații, cu nu mult timp în urmă. Tudorache a fost, de asemenea, chemat să-și explice acțiunea în cursul zilei de vineri, 2 octombrie 2020.

Mai mult decât atât, cum situația este încă una neclară, până la soluționare vorbim despre o primărie efectiv fără primar, cu toate că Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de renumărare a voturilor, dându-i câștig de cauză lui Clotilde Armand, principala contracandidată a lui Dan Tudorache.

Până la soluționarea efectivă nu se pot trage concluzii, cu toate că Clotilde Armand s-a grăbit să-și declare victoria înainte de vreme.

717 voturi „norocoase” pentru Clotilde Armand

Potrivit ziuanews.ro, situația nu ar fi tocmai cea portretizată de Clotilde Armand. Conform unor documente intrate în posesia publicației mai sus amintite, lipsa renumărării voturilor la Sectorul 1 pare o greșeală fundamentală. Există aproximativ 717 voturi care, SURPRIZĂ, nu se regăsesc! În mod cert, dacă decizia BEC ar fi fost alta, toate aceste suspiciuni de fraudare ar fi putut, în mod oficial, să iasă la lumină.

Ziarul de investigații

Articolul precedentLiberalii gălățeni îi cer lui Orban să le „retrocedeze” PNL Galați, după ce senatorul Stângă a ajutat PSD să monopolizeze administrația locală
Articolul următorCodrin Ștefănescu, un fel de „Mafalda” după decapitările din PSD: îi aduce aminte Vioricăi Dăncilă că a avertizat-o în privința lui Ciolacu