TVR și SRR, la mâna coaliție de dreapta. Cine vor fi noii șefi?

Cum două funcții nu pot fi împărțite la trei (partide), PNL, USR PLUS și UDMR urmează să hotărască împreună cine va ocupa șefia TVR și SRR, însă și funcțiile de CA ale celor două instituții media de stat

Coaliția de dreapta promite deja de câteva luni schimbări în funcție, în ceea ce privește șefia TVR și SRR (Societatea Română de Radiodifuziune). Potrivit Adevărul, în cursul zilei de astăzi ar trebui să fie stabilite detalii cu privire la o eventuală discuție despre schimbarea Legii de organizare și funcționare a celor două instituții media de stat.

PNL, USR PLUS și UDMR și-au împărțit frățește TVR și SRR

Anca Boagiu, fost ministru la Transporturi, în relații bune cu Ministerul de Finanțe

Conform sursei menționate anterior, cele trei partide, parte din coaliția de dreapta, și-ar fi împărțit șefiile între ele, astfel încât nimeni să nu rămână pe dinafară.

Două funcții nu pot fi împărțite la trei

Astfel, PNL urmează să decidă care este este numele viitorului șef TVR, însă și cine va ocupa funcția de CA al Radio România, USR PLUS va decide cine va fi noul director la Radio România, în timp ce UDMR va avea un cuvânt greu în alegerea CA-ului de la TVR.

Reamintim că, în urmă cu câteva săptămâni, coaliția de la guvernare decidea faptul că șefia și CA-ul nu pot fi bifate de același om.

„Preşedintele şi directorul vor fi aleşi din rândul celor din Consiliul de Administraţie, validaţi anterior de Parlament, la propunerea partidelor”, a declarat Gigel Ştirbu, deputat PNL aflat în comisiile de lucru pentru modificarea legilor TVR şi SRR.

În ceea ce privește numele celor care vor ocupa cele patru funcții, ele nu sunt bătute în cuie, cu toate că ar exista niște variante, cel puțin pentru șefia TVR. Prima ar fi Mădălina Dobrovolschi, care în trecut a ocupat funcția de purtător de cuvânt al președintelui Klaus Iohannis. A doua variantă este reprezentată de Monica Ghiurco, actualmente jurnalistă la TVR.

Bătălia pe „post” este una mare, de vreme ce, vorbim despre salarii uriașe. Spre exemplu, Doina Gradea a încasat în 2019 suma anuală de 245.000 lei, adică cu 2.000 lei mai mult pe lună decât în anul precedent.

Articolul precedentPonta a sărbătorit 20 de ani de când a intrat în Guvern. Încă nu a văzut premier mai bun ca Adrian Năstase
Articolul următorPrimarul Sectorului 5 a pus la dispoziția bunicuțelor care vând zarzavaturi la colț de stradă, zece tarabe gratuite în fiecare piață
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.