Victor Ponta, aflat în pauză politică după ce partidul său, Pro România, nu a reușit să atingă pragul electoral nici măcar în tandem cu partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, își aduce aminte cu plăcere de vremurile în care și-a făcut intrarea în viața publică.

După cum scrie pe Facebook, în urmă cu 20 de ani, pe când era tânăr procuror, a fost considerat de Adrian Năstase ca fiind cel mai potrivit pentru a-i conduce Corpul de Control.

Când se uită în urmă, Ponta realizează că, dacă nu ar fi intrat atunci în politică și ar fi rămas magistrat, acum ar fi putut încasa o pensie, însă nu pare să regrete. A avut funcții, și-a făcut datoria, a încercat să îl egaleze pe Năstase și… nu e exclus să revină în politica mare.

Anii au trecut, iar Ponta are concluzii. Una dintre acestea este că țara noastră nu a mai avut un premier ca Adrian Năstase și că acum, în 2021, România o duce mult mai rău.

“După 20 de ani” (dar nu de Alexandre Dumas – ci de Victor Ponta)!
5 Aprilie 2001 a fost prima mea zi de muncă la Guvern. Exact în urmă cu 20 de ani Premierul Adrian Nastase m-a numit în funcția de Șef al Corpului de Control – începând o carieră guvernamentală și politică la care nu ma gândisem niciodată până atunci. Îi voi rămâne întotdeauna recunoscător pentru încrederea arătată atunci – și voi considera tot timpul că a fost cel mai calificat și eficient Prim Ministru al României după 1990 (deși am încercat din toate puterile să îl depășesc)!

Dacă nu ar fi existat acea numire aș fi rămas cu siguranță magistrat – și, ca majoritatea colegilor mei de atunci (judecători sau procurori) aș fi fost deja acum un tânăr pensionar – îndeplinind criteriul legal de vechime de 25 de ani. Dar viața ne rezervă întotdeauna surprize.

Timp de 20 de ani am încercat să îmi fac datoria în funcțiile publice pe care le-am ocupat. Este prematur sa fac un bilant – si sunt convins că viitorul îmi rezervă alte surprize !
Nu sunt mai bătrân decât în 5 Aprilie 2001 – doar mai experimentat și (sper eu) mai înțelept.

Însă 5 Aprilie 2021 arată mult mai sumbru decât 5 Aprilie 2001 – pentru noi toți. Mult mai multe probleme, mult mai puțini oameni de valoare la conducere, infinit mai puțină speranță și încredere în viitor. Pare că România a tot evoluat din 2001 până la un punct de la care a luat-o înapoi – și a ajuns mai rău decât la pornire.
Dar – să nu ne dăm bătuți! Niciodată!
”, este sfatul lui Ponta.

Articolul precedentAnca Boagiu, fost ministru la Transporturi, în relații bune cu Ministerul de Finanțe
Articolul următorTVR și SRR, la mâna coaliție de dreapta. Cine vor fi noii șefi?