Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei Gabriela Firea a precizat că țara noastră se confruntă cu o scădere demografică accentuată, iar anul trecut s-au înregistrat cele mai puține nașteri din ultimii 100 de ani.

Fostul edil al Capitalei a reamintit faptul că natalitatea nu mai este doar o problemă națională, ci a devenit una europeană și chiar globală.

„Multe familii nu pot face copii, din motive medicale, iar alți tineri se tem să devină părinți din motive pur economice, gândindu-se dacă le vor putea asigura viitorul”, a precizat Firea.

Firea: „Este responsabilitatea noastră să nu pierdem timpul”

Ministrul Familiei a participat, alături de profesorul de sociologie Dumitru Sandu, istoricul Bogdan Murgescu și parlamentarii Robert Sighiartău și Bogdan Rodeanu la dezbaterea online „15 milioane de români în 2050. Ce șanse mai are România să evite implozia demografică”, organizată de G4Media și Sierra Quadrant, moderată de jurnalistul Cristian Pantazi, redactor-șef G4Media.ro.

Gabriela Firea a precizat că măsurile propuse în ultimele trei decenii au „fost intenții bune”, dar nu au avut rezultat dorit.

„Una dintre primele măsuri luate ca ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a fost stabilirea unei colaborări cu Academia România pentru realizarea unor strategii demografice profesioniste. Avem nevoie de o imagine de ansamblu a problemei ca să putem veni cu soluții punctuale.  Până atunci, am pregătit primele proiecte. Mă bucur că noul program de fertilizare in vitro a fost introdus în planul de măsuri „Sprijin pentru România”. În următoarele luni, cuplurile cu astfel de probleme încep tratamentele. Pentru acest an, există fonduri programate pentru 5.000 de proceduri”, a mai scris Firea.

De asemenea, fostul edil al Capitalei a anunțat că pregătește și două programe naționale de susținere a tinerilor și familiilor- Family Start și Student Invest.

„Le vom da posibilitatea tinerilor să obțină mai ușor un credit fie că sunt familii la început de drum sau vor să-și asigure costurile studiilor”, a concluzionat ministrul Familiei Gabriela Firea.

Totodată, în decursul zile de azi, fostul edil al Capitalei a condamnat abuzurile ce au loc în industria cinematografică românească, precizând că multe actrițe au fost afectate. Ministrul Familiei a precizat că va continua să lupte pentru drepturile femeilor din România.

Citește și articolul: Gabriela Firea: „Apăr drepturile femeilor din România”

Articolul precedentMihai Chirica și Costel Alexe, de la zmei la mielușei. Președintele PSD Iași: „Sunt ignoraţi de toţi liderii politici de la Bucureşti”
Articolul următorCadoul lui Nicușor Dan pentru bucureșteni: Sălbăticie, urâțenie și multă fâneață. Primarul Sectorului 5 i-a cules flori sălbatice din patratiile care îi aparțin în acte