Sursa foto: Facebook/ Gabriela Firea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Familiei Gabriela Firea a reacționat, după ce actrița Viorica Vodă a vorbit despre sexismul din industria cinematografică românească, despre „demonii” cu care s-a luptat și modul în care au afectat-o abuzurile la care a fost supusă.

Fostul edil al Capitalei condamnă cu fermitate astfel de abuzuri și toate inegalitățile, precizând că va continua să lupte pentru drepturile femeilor în România.

„Sunt femeie, soție și mamă. Am trei copii pe care, întotdeauna, i-am învățat să nu rănească, să nu umilească și să fie politicoși. Le-am explicat că violența nu poate fi soluția vreunui conflict și că fetele au aceleași drepturi cu băieții. Condamn cu fermitate astfel abuzuri și toate aceste inegalități. Apăr drepturile femeilor din România și, în calitate de ministru, vin cu măsuri concrete pentru a elimina stereotipurile”, a scris ministrul Familiei.  

Gabriela Firea: „Avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos”

De asemenea, fostul primar al Capitalei a amintit că  anul trecut, 350 de femei au avut curajul să vorbească despre modul în care au fost hărțuite acasă sau la serviciu, precizând că multe „îndură în tăcere” aceste abuzuri.

„Am anunțat că susțin necesitatea semnării și ratificării Convenției nr. 190 a Organizației Internaționale a Muncii pentru eliminarea discriminării și hărțuirii din lumea muncii și a Recomandării nr. 206. Colegii mei sunt pregătiți să se implice în elaborarea proiectului de Lege privind ratificarea Convenției, după semnarea acesteia”, a mai spus Gabriela Firea.

În încheierea mesajului, ministrul Familiei a precizat că indiferent de domeniul în care o femeie lucrează, aceasta are dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos.

„Consider că indiferent de domeniul în care lucrăm, de poziția pe care o ocupăm, avem dreptul la un loc de muncă sigur și sănătos! Nu doar abuzul fizic și verbal este intolerabil, ci și riscurile psihosociale și practicile de muncă abuzive”, a concluzionat ministrul Familiei.

Reamintim că pe 17 februarie, Gabriela Firea a avut avut o întâlnire cu reprezentantele a cinci dintre cele mai importante organizații care militează pentru drepturile femeilor din România.

Fostul edil al Capitalei a anunțat că urmează să fie stabilite cote de gen în rândul angajaților, după modelul deja existent în multe țări din Uniunea Europeană.

Citește și articolul: Gabriela Firea: „Copiii au fost mereu în centrul preocupărilor mele”

Articolul precedentUn cartier din Ploiești, îngropat în gunoi din cauza lipsei unui contract cu o firmă de salubrizare
Articolul următorProtest STB din cauza concendierii a sute de angajați. Vasile Petrariu: „Vrem mai mult să tragem un semnal de alarmă”