Vasile Petrariu (captură video)

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) protestează joi, la sediul instituției, ca urmare a abuzurilor conducerii privind concendierea a unui număr de 222 de angajați chiar în săptămâna dinaintea Paștelui pe motiv că au cerut condiții de muncă mai bune.

Vasile Petrariu, liderul STB, a declarat că prin protestul de astăzi vrea să tragă un semnal de alarmă cu privire la problemele care au rămas nerezolvate, precizând că toate revendicările din ianuarie au fost ignorate.

„Mă refer la problemele legate de condiţiile de muncă, baza materială, contract colectiv de muncă. Nu s-a rezolvat nimic. La care s-au adăugat şi aceste probleme legate de concedieri, cu sancţiunile acestea pecuniare. Sunt peste 1.000 de salariaţi, 1.500, care au primit sancţiune între 5 şi 10% pe trei luni”, a precizat Petrariu.

Dialogul între conducere și angajați, o iluzie. Angajații STB se confruntă cu probleme serioase. Ce măsuri trebuie luate de conducerea societății

Totodată, liderul STB a mai precizat că directorul general al societății, Adrian Criț, „trebuie să înțeleagă faptul că dialogul social înseamnă parteneri.” Mai mult, Petrariu a spus că nu are nicio așteptare cu privire la o posibilă rezolvare a problemelor angajaților.

„Noi vrem mai mult să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu avem nicio aşteptare, nici de la acest director general, nici de la cei care îl susţin. Interesele sunt prea mari şi noi am deranjat foarte mult, pentru că nu i-am lăsat să facă ce vor”, a susținut Vasile Petrariu.

De asemenea, liderul STB a amintit că Adrian Criț și-a dorit să negocieze personal un contract colectiv de muncă, „să stabilească ce vrea el.”

„Atunci când sunt două părţi trebuie să existe să spunem o înţelegere şi un punct de vedere comun ca să spui că ai negociat. Nu e cazul la el”, a concluzionat Petrariu.

Reamintim că la protestul ce are loc, astăzi, în fața sediului STB, vor participa aproape 500 de salariați, aceștia fiind în timpul lor liber.  

Citește și articolul: Greva angajaților STB s-a încheiat. Viceprimarul general al Capitalei a anunțat că transportul public funcţionează la capacitate maximă

Articolul precedentGabriela Firea: „Apăr drepturile femeilor din România”
Articolul următorDeși susținea că nu există un război în Ucraina, Șoșoacă cere, mai nou, pacea
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.