Captură video Facebook/Maia Sandu
Captură video Facebook/Maia Sandu

Conform declarațiilor făcute astăzi, 4 aprilie, de Maia Sandu, Republica Moldova nu poate renunța, în prezent, la achiziția de gaze din Federația Rusă.

Maia Sandu a precizat că achiziția de gaze reprezintă unul dintre cele mai importante elemente economice.

Republica Moldova plătește zilnic 3-4 milioane de dolari pentru gaze cumpărate din Federația Rusă

Aici este cel mai mare aspect economic, dacă vorbim de relațiile economice cu Federația Rusă. Noi avem pentru moment un singur furnizor de gaze, guvernul caută alternative, pentru că nici pentru noi nu este bine să fim dependenți 100% de un singur furnizor. Situația pe piața gazelor este dificilă, dar astăzi nu putem să renunțăm la achiziția de gaze din Federația Rusă. Nu suntem singura țară care nu renunță”, a declarat, luni, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, conform Mediafax, citat de Știri pe Surse.

În contextul războiului din Ucraina, Președintele Republicii Moldova a ținut să adauge că țara sa găzduiește, în acest moment, aproximativ 100.000 de refugiați ucraineni

Maia Sandu a discutat despre situația refugiaților din Ucraina menționând că, în prezent, Moldova găzduiește 100.000 de refugiați, ceea ce înseamnă 4% din populație.

Dacă e mult sau puțin, fiecare își trage propria concluzie”, adaugă Maia Sandu.

Președintele a mai adăugat că, în contul deschis de Ministerul de Finanțe de la Chișinău, au fost donați, inclusiv de guvernele Elveției și Lituaniei, aproximativ 60 de milioane de lei moldovenești.

Dacă din țara noastră nu s-ar fi furat miliarde de lei în trecut, inclusiv de unii politicieni, atunci evident că resursele ar fi fost mai mari și am fi putut ajuta mai multă lume. Asta este realitatea și vom încerca pe viitor să ajutăm oamenii ca să treacă mai ușor prin această criză economică”, conchide Sandu.

Articolul precedentGermania nu va opri imediat importurile de energie din Federația Rusă
Articolul următorPlajele sălbatice din România, amenințate de spectrul comerțului!
Jurnalist full-time / Pesimist part-time