Germania nu va opri imediat importurile de energie din Federația Rusă

Noi sancțiuni împotriva Rusiei vor fi decise săptămâna aceasta.

Berlinul nu va impune un embargo imediat asupra energiei ruse, în ciuda atrocităților din Ucraina, a declarat ministrul german al economiei, Robert Habeck.

Germania lucrează pentru a opri importurile de energia din Federația Rusă, a precizat ministrul german al economiei, Robert Habeck.

„Lucrăm spre un embargo, cu măsuri care în fiecare zi îl rănesc pe Putin. Suntem pe un curs bun și săptămâna această vom face mai multe progrese pe acel curs. Lucrăm la independența față de gazul, cărbunele și petrolul rusesc”, a declarat ministrul german.

35% din petrolul Germaniei provenea din Rusia, înainte de invazia Rusiei în Ucraina. La ora actuală importurile au scăzut la 25%, a mai declarat ministrul german. El a spus că, de la invazie, dependența Germaniei de gazul rusesc a scăzut de la 55% la 40%.

Noi sancțiuni împotriva Rusiei vor fi decise săptămâna aceasta, din cauza masacrului de la Bucha, a mai declarat Robert Habeck.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki, a declarat luni că Germania este principalul obstacol în calea impunerii unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei.

Morawicki a mai subliniat și faptul că Ungaria nu se opune sancțiunilor. „Trebuie să recunoaștem, indiferent de modul în care abordăm Ungaria, că este a patra victorie de acest gen și trebuie să respectăm alegerile democratice”, a spus premierul Poloniei. El a adăugat că „Germania este principalul obstacol în calea sancțiunilor. Ungaria este în favoarea sancțiunilor.”

Critici la adresa Franței și Germaniei

Vicepremierul polonez Jaroslaw Kaczynski a acuzat Franța și Germania că sunt prea apropiate de Rusia, criticând în special Berlinul pentru că nu a furnizat destule arme Ucrainei.

„Nu poți să sprijini constant o mare putere ca Rusia cu miliarde [de euro] plătind pentru achizițiile din domeniul energiei”, a spus Kaczynski. „Acest lucru trebuie să se termine.”, a mai declarat el.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a declarat că va discuta cu partenerii europeni, „în special cu Germania” în „zilele următoare”. El a menţionat sancţiuni individuale şi măsuri cu privire la „cărbune şi petrol”.

iÎncepând cu 5 aprilie, Primăria Capitalei asigură tratamente împotriva căpușelor

Articolul precedentÎncepând cu 5 aprilie, Primăria Capitalei asigură tratamente împotriva căpușelor
Articolul următorMaia Sandu: ”Nu putem să renunțăm la achiziția de gaze din Rusia”