ANPC
ANPC. Sursa foto: romaniatv

Românii vor putea face sesizări online la Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului doar între anumite ore, începând cu data de 6 aprilie. Decizia a fost luată de către conducerea instituției deoarece sistemul de depunere a reclamaţiilor online se modernizează. Pentru realizarea lucrărilor de modernizare, utilizarea formularului de reclamaţii online va fi limitată.

Începând de miercuri, formularul online de reclamaţii va putea fi completat după un program, din cauza unor lucrări care vizează modernizarea sistemului, a anunțat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

ANPC transmite că se fac demersuri permanente pentru îmbunătăţirea modalităţilor de comunicare cu consumatorii. Instituția susține că utilizează toate mijloacele de care dispune pentru a răspunde cerințelor consumatorilor. Reclamaţiile şi sesizările adresate ANPC pot fi depuse doar de către persoane fizice. Reclamaţia sau sesizarea se face în nume personal. Reclamaţia sau sesizarea se rezolvă în termenul legal (conform prevederilor O.G. nr. 27/2002), cu conditia ca aceasta să fie însoţită de toate documentele probatorii, respectiv factura fiscală, bon fiscal sau chitanţă, contract, certificat de garanţie sau alte documente, după caz.

Reclamaţiile vor putea fi depuse de luni şi până vineri

În această perioadă, se desfăşoară o operaţiune de dezvoltare şi modernizare a sistemului de depunere a reclamaţiilor online către structurile teritoriale ale ANPC.

ANPC transmite că, începând de miercuri, 6 aprilie, şi până la finalizarea acestor lucrări, formularul de reclamaţii online, disponibil pe site-ul www.anpc.gov.ro, va putea fi utilizat de consumatori doar de luni şi până vineri, între orele 8.00-16.30.

Măsura este necesară pentru ca lucrările începute să se poată derula într-un termen optim şi să se poată realiza testările necesare platformei online, care să permită funcţionarea ei în parametrii prevăzuţi, a comunicat ANPC.

Roșiile autohtone vor deveni un lux pentru mulți români!

Articolul precedentPolițiștii au oprit un transport de 23 de tone de deșeuri venite din Italia
Articolul următorSe „curăță mizeria” lăsată de ECO SUD? Ministerul Mediului pregătește o Ordonanță de Urgență prin care primarii din București pot gestiona depozitarea deșeurilor. Detalii exclusive