Sursa foto: Tuktuk.ro

După tragedia ce a avut loc acum câteva zile în largul coastei Sahl Hasheesh, când o femeie de 68 de ani a fost ucisă de un rechin, autoritățile au tras un semnal de alarmă și au decis să închidă mai multe plaje de la Marea Roșie, scrie Digi24.

Chiar dacă femeia a fost transportată de urgență la un spital privat, iar medicii au încercat resuscitarea ei, femeia a murit din cauza insuficienței circulatorii, o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca urmare a pierderii de sânge.

O sursă de securitate a mai adăugat că femeia locuia în Egipt de cinci ani cu soţul ei egiptean.

Egiptul, pe locul 1 în preferințele românilor anul trecut

După doi ani de pandemie, în care turismul a avut de suferit, sezonul vacanțelor din acest an este luat cu asalt, iar problemele nu au întârziat să apară. Cu toate acestea, românii, spre exemplu, au posibilitatea să călătorească în Egipt, vedeta anului trecut, la prețuri accesibile.

Potrivit reprezentanților Aeroportului Otopeni, în lunile iunie-septembrie sunt peste 600 de curse charter către Egipt, Grecia, Turcia și Israel.

„În evidenţele operaţionale ale AIHCB, până în acest moment, sunt menţionate 608 curse charter aferente lunilor iunie-septembrie 2022, ale diferiţilor operatori aerieni, cu menţiunea că pot fi adăugate sau anulate curse aeriene în regim charter, în funcţie de dinamica pieţei“, au spus reprezentanții aeroportului, potrivit Zf.ro.

Reamintim că din 22 iunie 2022, Egiptul a ridicat toate măsurile de protecție împotriva COVID-19.  De asemenea,  a fost eliminată obligativitatea prezentării unui certificat valabil de vaccinare sau de recuperare după COVID-19 sau a unui rezultat negativ al unui test pentru SARS-CoV-2 (PCR sau rapid antigen) pentru toate categoriile de persoane care intră în Egipt pe cale aeriană, terestă, feroviară sau maritimă.

În egipt, turismul este ramura care aduce peste 14% la PIB-ul țării cu 100 de milioane de locuitori, din care 5 milioane lucrează în mod direct în turism, iar 10 milioane, indirect.

Citește și articolul: Ministrul Turismului: Anul 2022 ar putea fi, pentru turismul românesc, cel mai bun an

Articolul precedentÎn București majoritatea tramvaielor și troleibuzelor nu au aer condiționat
Articolul următorMarile lanțuri de benzinării din Europa restricționează vânzările de carburanți: Șoferii pot alimenta doar 30 de litri pe zi la stațiile OMV Austria
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.