Foto: Promotor
Foto: Promotor

 După Ungaria, și Austria ia măsuri privitoare la raționalizarea vânzării carburanților, motivul fiind dificultățile legate de aprovizionare. Oficialii OMV susțin că accidentul de la rafinăria Schwechat, unde s-a avariat principala fabrică de distilare a țițeiului, care nu a mai funcţionat la capacitate maximă, dar și conflictul din Ucraina au condus la sincope în aprovizionarea cu carburanți în Austria, potrivit romaniatv.net/.

În ultima perioadă, în Austria se înregistrează o creștere a prețurilor combustibililor, potrivit raportului NÖN

 Astfel, o benzinărie a anunțat raționalizarea vânzarii de combustibil la 30 de litri, fiind vorba despre un operator din Gföhl (districtul Krems), care a trebuit să ia măsuri drastice.

„Maxim 30 de litri pe tranzacție de alimentare pe zi. Bidoanele nu pot să fie umplute. Din păcate, aprovizionarea cu combustibil este foarte limitată din cauza războiului din Ucraina”, se poate citi pe pompa de benzină a operatorului respectiv. În urma accidentului produs la rafinăria OMV din Schwechat, operatorul a decis luarea unor măsuri pentru menținerea prețului actual de 2,099 euro pe litru de benzină şi motorină.

 Începând de vineri, șoferii din Ungaria vor putea alimenta doar 50 de litri de combustibil pe zi de la benzinăriile MOL, fiind înjumătățită astfel limita impusă în luna martie

Compania a comunicat că a luat măsura pentru evitarea problemelor provocate de plafonarea preţurilor de către guvernul de la Budapesta. „Am introdus această limită la realimentare pentru a putea garanta securitatea aprovizionării”, iar cei care vin să cumpere cu canistre combustibil nu vor mai beneficia de plafonarea preţurilor, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului MOL, Piroska Bakos.

În România, preţurile la carburanţi au scăzut, afirmă premierul Nicolae Ciucă, precizând că, în perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF şi Consiliul Concurenţei să urmărească situaţia din teren şi să ia măsuri imediate.

Atenție, turiști! Egiptul închide mai multe plaje de la Marea Roșie

Articolul precedentAtenție, turiști! Egiptul închide mai multe plaje de la Marea Roșie
Articolul următor Decizii dure ale autorităților din Italia: Locuitorii din nordul țării, amendați drastic dacă risipesc apa potabilă