Ministrul Turismului: Anul 2022 ar putea fi, pentru turismul românesc, cel mai bun an

Anul acesta 1,5 milioane de turişti străini vor veni în ţara noastră.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, este optimist că anul 2022 va fi cel mai bun an pentru turismul din România, de la Revoluţie şi până în prezent. ”În condiţiile în care conflictul din Ucraina durează de două luni de zile, am ceva semne de întrebare, dar rămân optimist. Încă mai cred că în 2022 din punct de vedere al unor indicatori, pentru turismul românesc ar putea fi cel mai bun an, cel puţin de la Revoluţie încoace, pentru noi, pentru români”, a declarat Daniel Cadariu.

Daniel Cadariu s-a referit la sprijinul pe care sectorul HoReCa l-a primit de la stat pe perioada pandemiei de COVID-19.

”Mă bazez în primul rând pe lucrurile făcute încă de la început, chiar din luna decembrie a anului trecut pentru că, evident, fără a şti că urmează un astfel de conflict începând cu acel moment am accelerat nişte lucruri. Unele erau întârziate, altele erau cumva pe un orizont de aşteptare. Mă refer la închiderea unor măsuri de sprijin şi totuşi au fost măsuri de sprijin care pentru cei din HoReCa, din industria turismului, în doar câteva luni de zile a însemnat o intrare de capital de aproape 800 milioane de euro”, a mai afirmat ministrul.

Pentru compensarea pierderilor HoReCa, au fost alocaţi 450 milioane de euro, a declarat ministrul Turismului

”Strict pentru compensarea pierderilor HoReCa au ajuns la aproximativ 8.300 de beneficiari, 450 milioane euro, iar în cadrul Măsurii 2, cea cu granturi de lucru de până la 200.000 de euro, alţi 6.500 de operatori economici din turism au beneficiat de 360 milioane euro”, a declarat Cadariu.

Ministrul Turismului este de părere că anul acesta 1,5 milioane de turişti străini vor veni în ţara noastră. A fost pregătit la minister şi urmează, în cursul lunii iunie, să se deruleze un program prin care se va stimula activitatea de a aduce turişti străini în România.

”Eu sper să depăşim un milion şi jumătate de turişti străini, având în vedere că în cursul anului 2021, în condiţiile în care au fost încă restricţii generate de pandemie, au fost 840.000 de turişti”, a declarat Daniel Cadariu.

”În 2019, indicatorii spuneau că au ajuns în România 2,7 milioane de turişti străini şi exact pentru a ajuta cumva şi acest aspect, noi am pregătit la minister şi urmează, cred, în cursul lunii iunie, să derulăm un program prin care vom stimula exact acest sector, acea activitate de a aduce turişti străini în România. Pentru că orice turist care vine în România şi beneficiază de aceste servicii este egal cu a exporta, practic, servicii turistice şi acest program îi va încuraja, îi va premia, îi va bonusa pe cei din agenţiile de turism care vor aduce turişti străini în România. Lucrăm la forma finală a programului, aşteptăm, în urma discuţiilor cu STS, forma finală a platformei pentru a fi în situaţia în care undeva în cursul lunii iunie să demarăm acest program pentru a sprijini exact incommingul din România”, a declarat ministrul Turismului.

Vasile Dîncu, anunț despre stagiul militar în România

Articolul precedentO mamă din Ucraina își înmormântează fiul: ”Fără prosoape, colivă, fără clopote trase, fără praznic la restaurant”
Articolul următorPolonia este dispusă să devină unul dintre garanții securității Ucrainei